48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Úvodní přestřelku s Jihlavou rozsekli dvougóloví Kubík s Hlavou. Rytíři jdou v baráži do vedení

17. 4. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo první barážový zápas a zapsalo vítězství 6:4. Rytíři v utkání dvakrát vedli po gólech Adama Kubíka a Nicolase Hlavy, Jihlava ale vývoj otočila. Ještě ve druhém dějství však srovnal Matyáš Filip a v závěrečné třetině si Kladeňáci vzali vedení zpět. Prosadil se Marek Baránek a podruhé Kubík. Jeho parťák z útoku Hlava mu pak nezůstal nic dlužný a do prázdné klece pečetil kladenskou výhru. Rytíři tak zapsali první barážovou výhru.
2021/2022, Tipsport extraliga,  neděle 17.4.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Jihlava
6:4
1:0, 2:3, 3:1

Branky a nahrávky: 6. Kubík (Plekanec, Hlava), 30. Hlava (Kubík), 40. Filip (Babka), 46. Baránek (Indrák), 51. Havránek (Bilčík), 55. Kubík (Dotchin, Jágr), 58. Hlava (Plekanec, Dotchin) – 27. Havránek (Kachyňa, Dundáček), 31. Helt (Kachyňa), 33. Skořepa (Havránek). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči zápasu: Adam Kubík – Tomáš Havránek.

Rozhodčí: Kika, Sýkora – Gebauer, Hlavatý
vyloučení3:3
využití2:0
oslabení1:0
střely na branku39:25
diváci4500
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Jágr, Indrák, Beran – Babka, Filip, Machala – Kuťák.
Jihlava: Žukov – Bilčík, Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský, Skořepa, Havránek – Harkabus, Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodu utkání byla na hostech znát větší zápasová praxe. Jihlava odstartovala bez bázně a v prvních minutách měla více možností. Rytíři si ale pomohli přesilovou hrou. Brož neudržel nervy na uzdě, za šarvátku se nechal vyloučit na čtyři minuty a Kladno rychle udeřilo. Plekanec našel křižným pasem Adama Kubíka, který ze své pozice na pravém kruhu vypálil přesně – 1:0. Domácí pak mohli svoje vedení navýšit, ale kousek pokaždé chyběl. Plekance v tutové možnosti skvěle vychytal Žukov a Jágr po chvíli mířil vedle. Pět minut před sirénou prchl do úniku Zikmund, jenže ani on neuspěl. V poslední minutě se pak stejný hráč prosmýkl znovu mezi hráči Dukly, trefil ale jen brankáře Žukova.

Druhá část odstartovala dalšími kladenskými možnostmi. Plekanec parádně vyslal za obranu Kubíka, jenže ten Žukova nepřekonal a vzápětí už se k dorážce neprocpal. Za chvíli se krásně uvolnil v rohu hřiště Zikmund, Pytlík ale jeho pobídku nedokázal zužitkovat. Rytíři tak nakonec byli potrestáni za neproměňování šancí. Tomáš Havránek si nabruslil do pásma, uhájil puk proti Keharovi a vypálil přesně do rohu brány – 1:1. Kladno si však vzalo vedení zpět. Jágr ještě v tutovce selhal, pak ale první lajna přečíslila soupeře a poslala domácí opět do vedení. Kubík předal kotouč na Nicolase Hlavu, který usměrnil puk mezi Žukovovy betony – 2:1. Jenže jihlavská odpověď byla blesková a po 21 sekundách bylo srovnáno. Kachyňa vypálil od modré a Filip Helt přesně tečoval – 2:2. A pro domácí mělo být ještě hůř. Dukla se totiž dostala do přečíslení, která na sebe vzal přesně zakončující Josef Skořepa – 2:3. Poslední slovo ve druhé části však měli nakonec řece jen Rytíři. Matyáš Filip ujel v oslabení a s přehledem poslal puk mezi Žukovovy nohy – 3:3.

V závěrečném dějství už si Rytíři vzali vedení zpět. Marek Baránek se krásně uvolnil za bránícího hráče, využil volného prostoru na středu a přesnou ranou Žukova propálil – 4:3. Po chvilce hry mohl dodat domácím více klidu Machala, v úniku ale zvolil nepříliš povedené zakončení. Dukla tak dostala možnost srovnat stav a naložila s ní skvěle. Bilčík vypálil od modré čáry a Tomáš Havránek, který byl úplně sám před Bowem, tečoval ideálně – 4:4. Až pak domácí definitivně zlomili soupeřův odpor. Adam Kubík se v přesilovce dobře postavil a Dotchinovu střelu tečoval do sítě – 5:4. Jihlava pak brzy sáhla k risku bez brankáře, jenže byla potrestána. Nicolas Hlava se trefil přesně – 6:4. Vzápětí mohl po souhře s Plekancem ještě zkompletovat hattrick, tentokrát však trefil jen tyč.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Matěj Beran
  • Matyáš Filip
  • Matěj Beran
  • Ondřej Machala
  • Nicolas Hlava
  • Jake Dotchin
  • Ladislav Zikmund
  • Jake Dotchin

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 17. 4. 2022

Přesilovky budou rozhodovat zápasy, má jasno Marek Baránek

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU