48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři opět neudrželi dvougólové vedení a z Liberce vezou po nájezdech bod

18. 9. 2022 od Redakce / Foto: Jiří Princ
Stejně jako v první kole ani v Liberci neuhájilo Kladno dvougólové vedení a nakonec prohrálo 3:4 po samostatných nájezdech. Rytíře poslal do vedení v přesilovce Matěj Beran a když domácí ve druhé části srovnali, vzali si Kladeňáci vedení zpět. Trefil se Martin Procházka a podruhé Beran. Na startu třetí třetiny ale Bílí Tygři srovnali a v dovednostní disciplíně se postarali o jediný úspěšný nájezd. Rytíři tak i ze druhého utkání sezony berou jen bod.
2022/2023, Tipsport extraliga, 2. kolo,  neděle 18.9.2022, Home Credit Arena, Liberec
Liberec
Kladno
4:3sn
0:1, 1:2, 2:0 – 0:0

Branky a nahrávky: 25. Frolík (Filippi), 42. Vitásek (Najman, Aubrecht), 45. Frolík (Filippi), rozh. náj. Birner – 13. Beran (Zikmund, Indrák), 37. Procházka (Michnáč), 39. Beran. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Michael Frolík – Matěj Beran.

Rozhodčí: Horák, Kika – Kajínek, Axman
vyloučení5:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku33:17
zblokované střely12:3
hity6:6
vhazování41:15
diváci5892
Liberec: Kváča – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandič, Vitásek, Dvořák, Aubrecht – Birner, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek, Flynn – Rychlovský, Šír, Najman.
Kladno: Bow – Dotchin, Cibulskis, Ticháček, Sotnieks, Babka, Kehar, Veber – Brodecki, Plekanec, Kubík – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund, Beran – Bláha, Indrák, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno se v úvodu dostalo do problémů při vyloučení Kehara. Bílí Tygři ale nesehráli početní výhodu ideálně a paradoxně největší šanci měl během oněch dvou minut kladenský Melka. To Rytíři byli v přesilovce úspěšnější. Zikmund zpoza brány našel volného Matěje Berana, který vyjel před brankoviště a vypálil přesně k protější tyči – 0:1. Liberec si vytvořil tlak v závěru třetiny, kdy hrál také proti oslabenému soupeři, jenže Landon Bow všechny pokusy zastavil. Po hezkém individuálním průchodu kladenskou obranu pak neuspěl ani Faško-Rudáš.

Druhá část odstartovala přesilovkovým tlakem domácích. Při početní výhodě se ale Liberečtí ještě neprosadili. Až při vyrovnaném počtu hráčů na ledě Rytíři špatně rozehráli, soupeř se dostal do přečíslení a Michael Frolík zakončoval do odkryté sítě. Bow už se nemohl stihnout přemístit – 1:1. Rytíři poté čelili tlaku soupeře, ale do hry se znovu dostali díky přesilovce. Využít ji nedokázali, krátce po jejím skončení však opět odskočili do vedení. Michnáč rozjel přečíslení tří proti jednomu, přihrál na Martina Procházku a ten bekhendovým blafákem uklidil puk za Petra Kváču – 1:2. A ještě před druhou přestávkou přidali hosté další gól. Obrana Liberce odvrátila puk ze zmatku jen na Matěje Berana, který pohotově zakončil a zaskočil domácího brankáře – 1:3.

Jenže domácí snížili rozdíl hned na začátku třetí dvacetiminutovky. Ondřej Vitásek si sjel až před bránu, dostal parádní pas na hokejku od Najmana a letící kotouč usměrnil za Bowova záda – 2:3. Uběhlo navíc jen dvě a půl minuty a Liberec smazal ztrátu úplně. Michael Frolík dostal puk mezi kruhy a vypálil přesně – 3:3. Vrátit hostům vedení mohl po návratu z trestné lavice Filip, jeho samostatný únik ale neskončil brankou. Rozhodnout pak mohly oba dva týmy, brankáři už ovšem byli jistí.

Dojít tak muselo na prodloužení, během kterého hrozil téměř výhradně Liberec. Bílí Tygři se dostali do několika výborných možností, jenže Bow všechny jejich střely zneškodnil a dovedl utkání až do samostatných nájezdů. V nich byl úspěšný pouze Michal Birner, který překonal kladenského brankáře a zajistil svému týmu bod navíc – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Liberec: Patrik Augusta: Bylo to těžké utkání proti dobře organizovanému soupeři, který nám nedal metr ledu zadarmo. První dvě třetiny se nám nepovedly, nehráli jsme podle našich představ. Hráli jsme na krásu a netlačili jsme se do brány. Dvěma chybami jsme se dostali do situace, kdy jsme prohrávali o dva góly. Ve třetí části jsme se zvedli a začali více střílet. Mužstvo ukázalo charakter. Zápas, ve kterém jsme nehráli dobře, jsme dokázali zvrátit. Toho si cením.

Kladno: Jiří Burger: První dvě třetiny jsme nehráli vůbec špatně. Měli jsme pohyb a dohrávali souboje. Dostali jsme se do vedení 3:1, ve třetí třetině bohužel přišel pětiminutový výpadek, kdy jsme o něj přišli. Nehráli jsme dobře, dělali jsme chyby. Poté jsme to trochu srovnali a vrátili se zpět do hry. Oba týmy poté mohly rozhodnout, jenže se tak nestalo. V nájezdech už byli domácí šťastnější.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Jaroslav Keimar / Ilustrační foto: Roman Mareš | 17. 9. 2022

Rytíři vyrážejí do bitvy o Ještěd. Vrátí Tygrům porážku z generálky?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU