pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Na Hané rozhodla jediná branka, Rytíři v prvním kole nestačili na Olomouc

15. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Rytíři na úvod nového extraligového ročníku nestačili na Olomouc, na jejímž ledě padli těsně 0:1. Kohouti odskočili do vedení v první části, všechny jejich další šance ale zlikvidoval fantastický Adam Brízgala. Kladno se ovšem střelecky prosadit nedokázalo a po prvním kole zůstává bez bodů.
2023/2024, Tipsport extraliga, 1. kolo,  pátek 15.9.2023, Olomouc, Zimní stadion
Olomouc
Kladno
1:0
1:0, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Macuh (Kunc, Kucsera). Vyloučení: 4:6 + Macuh a Švrček (OLO) a Klepiš a Ticháček (KLA) 5 min.. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Rok Macuh – Adam Brízgala.

Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek
vyloučení4:6
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku29:23
zblokované střely12:12
hity7:3
vhazování24:29
diváci5076
Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil, Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek, Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
Kladno: Brízgala – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Sideroff, Plekanec, Melka – Jarůšek, Klepiš, Procházka – Bláha, Pytlík, Tralmaks – Strnad, Babka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodních minutách prvního dějství měl nejvíce práce Adam Brízgala, který si poradil s několika dobrými šancemi domácího výběru. Možnost vyzkoušet si první přesilovou hru dostala po faulu Dotchina Olomouc. Ta se sice rychle prosadila, Nahodil však puk nasměroval do branky pomocí kopnutí a rozhodčí musel po přezkoumání situace rozpažit. Kladno si vytvořilo v oslabení slibné příležitosti, střely Sideroffa a Strnada však kýžený cíl nepřinesly. Pak Olomouc předvedla rychlé přečíslení tři na jednoho, kladenský brankář puk stihl pohotově vyrazit, před brankou ale číhal Rok Macuh, který se z dorážky nemýlil – 1:0.

Do druhé periody vstoupil hostující výběr výrazně aktivněji, Dotchinův projektil ale úspěch nepřinesl. Kladno bylo v této pasáži lepším týmem, nedokázalo se však prosadit ani z dorážek Plekance a Melky. Tempo střetnutí postupem času drobně upadalo, obě mužstva si vyzkoušela několik přesilovek, ani jedna z nich ale změnu skóre nepřinesla. Do kabin tak šla i podruhé v lepším rozpoložení domácí Mora.

Ve třetí třetině se hrál hokej ze strany na stranu. Kapitán hostí Plekanec se prokličkoval olomouckou obranou a nebezpečně vypálil, o necelou minutu později byl chvíli v útočném pásmu osamocen Klepiš, ale nestihl ideálně zakončit. Dění zpestřila šarvátka v blízkosti kladenské branky, po které dva hráči na každé straně inkasovali pětiminutový trest. Oba brankáři předváděli spolehlivé výkony a do konce zápasu za svá záda nepustili ani jeden kotouč. Rytíři se při závěrečné hře bez gólmana do šance nedostali a ani domácí nedokázali poslat puk do opuštěné klece.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU