pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Domácí premiéra body nepřinesla, Kladno po bojovném výkonu nestačilo na Pardubice

17. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš, Josef Poláček
Kladno neuspělo ani ve druhém zápase sezony a po vyrovnaném průběhu podlehlo Pardubicím 1:3. Rytíři odskočili do trháku ve druhé části po pohotové dorážce Martina Procházky, soupeř však bleskově srovnal a v závěru třetiny si uzmul vedení pro sebe. Při závěrečném risku bez brankáře pak Dynamo přidalo třetí trefu do odkryté klece a definitivně rozhodlo o svém vítězství.
2023/2024, Tipsport extraliga, 2. kolo,  neděle 17.9.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Pardubice
1:3
0:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 32. Procházka (Klepiš) – 36. Zohorna (Čerešňák, Musil), 40. Poulíček (Čerešňák, Říčka), 59. Hyka (Kousal, Sedlák). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Adam Brízgala – Peter Čerešňák.

Rozhodčí: Ondráček, Jaroš – Špůr, Šimánek
vyloučení5:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku22:29
zblokované střely8:10
hity2:0
vhazování32:27
diváci3432
Kladno: Brízgala – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Sideroff, Plekanec, Tralmaks – Jarůšek, Klepiš, Procházka – Bláha, Pytlík, Melka – Strnad, Babka, Beran.
Pardubice: Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček – Urban.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Od prvních minut měli Rytíři dobrý pohyb, díky kterému se několikrát dostali do slibných příležitostí. V největší šanci obránce Ticháček pořádně zaměstnal pozorného brankáře Romana Willa, ten ale předvedl jistý zákrok. Úvodní přesilovku zápasu si zahráli hosté z Pardubic, ti si vytvořili řadu šancí, ale přes pečlivou kladenskou defenzivu se nikdo z hostujících hráčů neprosadil. I perníkáři se poté provinili faulem, a tak si i domácí výběr vyzkoušel přesilovou hru. Ani ta ale úspěchem neskončila.

Ve druhém dějství se nadále hrála vyrovnaná bitva, oba týmy se snažily otevřít skóre klání, ale maskovaní muži si nadále vedli na výbornou. První branku si nakonec po zásluze připsala družina kapitána Plekance. Klepiš v přečíslení vystřelil na pardubickou branku, puk propadl brankáři Dynama za záda a pohotový Martin Procházka se s dorážkou nemýlil – 1:0. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho, Čerešňák vypálil od modré a kotouč za záda Adama Brízgaly nasměroval před brankou clonící Radim Zohorna – 1:1. Hosté po vyrovnání ožili a necelou minutu před koncem druhé periody otočili stav ve svůj prospěch, prosadil se Patrik Poulíček – 1:2.

Posledních dvacet minut základní hrací doby se kladenský výběr snažil smazat jednobrankovou ztrátu. Tlak ale nepřicházel, a proto chyběly i potřebné střelecké pokusy. Dynamo si tlak krátce vytvořilo během přesilové hry, ale kladenský fantom v brance dál čaroval. Hosté zvýšili až gólem do odryté kladenské klece a výsledek utkání byl zpečetěn – 1:3. Rytíři si na první vítězství v nové sezoně budou muset počkat.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: V první třetině nás udržel ve hře výborný výkon Adama Brízgaly, který chytal výborně celý zápas. Soupeř si zejména v první přesilové hře vytvořil spoustu nebezpečných střel, ale Adam to pochytal. Ve druhé jsme to trochu změnili, už tam nebylo tolik nebezpečných střel. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, udrželi jsme se na puku a přinutili jsme soupeře k chybám. Z jedné jsme i dali gól. Bohužel se nám nepodařilo vedení dlouho udržet, dostali jsme gól tři minuty nato. Bohužel jsme vzápětí inkasovali druhý gól do kabiny. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme vyrovnat a dát nějaký gól. Vyložených šancí, ze kterých bychom mohli skórovat, jsme ale moc neměli. Potom jsme dostali třetí gól do prázdné brány. Vytvoříme si málo šancí a bohužel je neproměňujeme. To je bohužel i s přípravou náš problém. Kromě jediného zápasu jsme proti extraligovému klubu nevstřelili víc než jeden gól. To je hrozně málo, s tím se vyhrát nedá.

Pardubice: Marek Zadina: Odehráli jsme dobré utkání, které bylo vyrovnané. Na Kladně je malé hřiště a vítězství si tu musíte zasloužit. Kladno hraje agresivní hokej na malém hřišti, kde musíte vyhrát každý osobní souboj, musíte se tlačit do brány a musíte být před bránou, abyste soupeře zlomili. Takové góly se nám podařilo dát. To byla cesta. Mysleli jsme si, že takhle musíme hrát, a potvrdilo se nám to a vyhráli jsme. Je potřeba ještě přidat nějaký gól v přesilovce, což se nám dnes nepodařilo. Byl to ale vyrovnaný zápas a paradoxně jsme začali hrát, až když jsme se dostali do jednobrankového skluzu. Soupeř nás přetlačil a vedl 1:0. Něco jsme si k tomu řekli a hráči to začali dělat. Zápas jsme pak překlopili na naši stranu.

FOTOGALERIE

  • Deven Sideroff
  • Tomáš Plekanec
  • Richard Jarůšek
  • Richard Jarůšek a Martin Procházka
  • Jakub Strnad
  • Matěj Beran
  • Jakub Strnad
  • Deven Sideroff
  • Jaromír Pytlík

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU