pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Kladenští neudrželi vedení a z Litvínova si odváží jeden bod

15. 10. 2023 od Jakub Liška / Foto: Roman Mareš
Hokejisté Kladna zavítali na led litvínovské Vervy, která se před zápasem pyšnila devíti výhrami v řadě. Po gólově vydařeném vstupu domácích se Rytířům podařilo stav otočit. Ve třetí třetině Verva srovnala stav a v prodloužení rozhodl Ondřej Kaše.
2023/2024, Tipsport extraliga, 11. kolo,  neděle 15.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Kladno
5:4p
1:2, 1:1, 2:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 6. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 36. Koblasa (D. Kaše, O. Kaše), 54. Sukeľ (Czuczman, Zeman), 58. Zile (D. Kaše), 64. O. Kaše (D. Kaše) – 17. Tralmaks (Dotchin, Kusý), 18. Smoleňák (Ticháček, Tralmaks), 26. Sideroff (Slováček), 53. Sideroff (Procházka, Ticháček). Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: David Kaše – Deven Sideroff

Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Frodl, Hynek
vyloučení6:7
využití2:2
oslabení0:0
střely na branku39:27
zblokované střely19:10
hity7:11
vhazování31:36
diváci5217
Litvínov: Tomek – Demel, Zile, Jaks, Šalda, Zeman, Czuczman, Strejček – Koblasa, Sukeľ, Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
Kladno: Brízgala – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Babka – Tralmaks, Klepiš, Jarůšek – Kusý, Pytlík, Sideroff – Smoleňák, Bláha, Strnad – Beran, M. Procházka, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod utkání se o něco lépe vydařil domácím. Po nedorozumění v obranném pásmu Rytířů se k nebezpečné střele dostal Koblasa, který orazítkoval tyč. Během první přesilové hry Litvínova se po zakončení Hlavy dostal k dorážce David Kaše - 1:0. Další zajímavé momenty se udály až na samotném konci třetiny. Nejprve dostalo Kladno možnost dlouhé početní výhody pět na tři. Bleskově ji dokázal proměnit Eduards Tralmaks, který se prosadil po křižné přihrávce Jakea Dotchina - 1:1. Domácí dopřáli Kladeňákům o několik vteřin později další přesilovku pěti proti třem. V ní se prosadil kapitán Radek Smoleňák, který skvěle vložil hokejku do nahození Jiřího Ticháčka - 1:2.

Na začátku prostředního dějství se prosadil Deven Sideroff a Verva tak prohrávala 1:3. Kladno poté pokračovalo v aktivní hře, ale žádný ze závarů brankou neskončil. Na konci druhé periody se hosté nechali dvakrát zbytečně vyloučit a domácí situace využili. V závěru druhé přesilovky se po křižné přihrávce skrze celé pásmo trefil ranou z první Koblasa - 2:3.

Závěrečnou třetinu zahájili domácí přesilovou hrou, kýženého gólu se ale Litvínov nedočkal. Krátce poté ujížděl sám na bránu Kusý, blafák na forhend se mu ovšem nepodařilo zasunout do branky. Kladno se následně dostalo do přečíslení tři na jednoho, které skvěle využil Deven Sideroff - 2:4. Vzápětí se individuálně prokličkoval od mantinelu Czuczman a našel zcela volného spoluhráče, který vymetl horní roh branky - 3:4. Tři minuty před koncem vypálil od modré Zile a přesnou ranou ke vzdálenější tyči vyrovnal stav na 4:4.

Pětiminutové prodloužení nabídlo mnoho zajímavých okamžiků, včetně úniku dvou hráčů Kladna na samotného brankáře. O pár chvil později ale ujel kladenské obraně Ondřej Kaše a rozhodl - 5:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Litvínov: Těžké utkání s odpočatým soupeřem po našem náročném zápase se Spartou. Měli jsme celkem solidní vstup do utkání a využili jsme přesilovou hru. Do konce druhé třetiny jsme měli obrovské problémy se soupeřem v obranném pásmu, byl silný na kotouči. Otočit takhle enormně těžké utkání z 2:4 na 5:4, byť v prodloužení, vypovídá o tom, že mužstvo je zdravé, poctivé a pracuje. Přestože se klukům nedařilo, šli za tím.

Kladno: V mnoha aspektech jsme odehráli slušný zápas. Byli jsme silní mezi kruhy ve vlastní třetině, hráli jsme poctivě, minimalizovali chyby a blokovali střely. První třetina byla dobrá, ve druhé jsme byli ještě aktivnější, ale zbytečnými oslabeními se Litvínov vrátil zpátky do zápasu. Po gólu na 4:2 jsme se dostali na dlouhé střídání do vlastní třetiny a inkasovali, což rozhodlo. Domácí udělali dva zámky v závěru a dali nám dva góly.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU