pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři zapisují první domácí výhru, rozhodující branku zaznamenal v prodloužení Sideroff

20. 10. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
Kladenští v pátek přivítali tradičního soupeře z Českých Budějovic, v čele se známou tváří Adama Kubíka. Domácí se dostali během druhé třetiny do dvoubrankového vedení. Hráči Motoru však během té třetí skóre vyrovnali. Prodloužení rozsekl trestným střílením Sideroff.
2023/2024, Tipsport extraliga, 12. kolo,  pátek 20.10.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Budějovice
3:2p
1:0, 1:1, 0:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 18. Smoleňák (Melka, Veber), 29. Bláha (Pytlík, Strnad), 64. Sideroff z trestného střílení - 32. Ordoš (Kondelík, Štencel), 50. Harris (Pýcha, Kondelík). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Jaromír Pytlík – Jáchym Kondelík.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Svoboda, Hynek
vyloučení4:3
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku31:29
zblokované střely7:13
hity14:1
vhazování36:33
diváci3274
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček – Jarůšek, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Frolík, Kusý – Strnad, Pytlík, Bláha – Smoleňák, Melka, M. Procházka – Babka
Budějovice: Hrachovina – Gulaši, Doudera, Pýcha, Hovorka, Štencel, Vráblík, Štich – Ordoš, Harris, Kubík – Beránek, Kondelík, Gulaš – Simon, Hanzl, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Valský

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Začátek utkání nabídl aktivní hru Kladeňáků, z níž ale pramenila jen ostrá rána Marteneta. Po několika minutách se připomněli v ofenzivě i hosté, Brízgala ovšem všechny nepříjemné střely pokryl. Do první vážné příležitosti se dostal Bláha při úniku na Hrachovinu, nicméně neuspěl. Podobně si vedl i v situaci dva na jednoho Jarůšek. Kladenský stadion mohl zajásat až po zakončení Vebera, které pohotově dorazil do odkryté klece Radek Smoleňák - 1:0.

V prostřední periodě se, až nostalgickým způsobem, ozval exkladenský Kubík. Brízgala však předvedl důležitý zákrok. Po dobrém napadání v útočném pásmu Rytířů, vybídl Strnad do šance osamoceného Ondřeje Bláhu. Ten si poradil zasunutím puku mezi betony - 2:0. Domácím se poté naskytla první přesilová hra, během které ovšem skórovali hosté zásluhou Jana Ordoše - 2:1. Hráči Motoru se dopracovali ještě do jedné vážnější střely ze slotu, ale kladenský fantom mezi třemi tyčemi znovu předvedl spolehlivý zákrok.

Závěrečná třetina přinesla početní výhodu hostů, v nebezpečné skrumáži byl však nejlépe zorientovaný Adam Brízgala. Možnost přesilové hry dostalo i Kladno. Za zmínku stojí individuální akce Smoleňáka, kterou ovšem nedotáhl do zakončení. Během dalšího kladenského vyloučení se projektilem do horního rohu branky prosadil Harris - 2:2. V závěru třetího dějství ještě kladenská defenziva ustála oslabení.

Během pětiminutového prodloužení bylo k vidění nebezpečné zakončení ze slotu Jaromíra Pytlíka, nemířil ovšem přesně. Domácí dostali možnost trestného střílení, kterého se zhostil Deven Sideroff a povedenou kličkou rozhodl utkání - 3:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: (Pavel Skrbek) Zápas jsme neodehráli vůbec dobře. Byli jsme všude o krok pozadu a soupeř byl agresivnější a lepší. Za stavu 2:0 jsme hráli přesilovku, a místo abychom dali zřejmě rozhodující gól na 3:0, tak ji sehrajeme, jako když čekáme na zastávce na autobus. Na utkání vidím jenom dvě pozitiva: výkon Adama Brízgaly, který nás výrazně podržel, a dva získané body.

Budějovice: (Jiří Hanzlík) Domácí podali obětavý a bojovný výkon a po zásluze byli odměněni dvěma body. My jsme byli zranitelní v obranném pásmu. Pozitivní bylo, že jsme dokázali vyrovnat na 2:2 a pak jsme si vytvořili šance, ale celkově bych čekal, že se bude více projevovat zkušenost našich hráčů.

FOTOGALERIE

  • Martin Procházka
  • Denis Kusý
  • Deven Sideroff
  • Jaromír Pytlík
  • Radek Smoleňák
  • Eduards Tralmaks
  • Richard Jarůšek
  • Jakub Strnad
  • Radek Smoleňák
  • Landon Bow

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 19. 10. 2023

Rytíři se vrací do své tvrze a poměří síly s Českými Budějovicemi

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU