pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Třetí výhra v řadě! Rozhodující trefu proti Olomouci zaznamenal Deven Sideroff

27. 10. 2023 od Jakub Liška / Foto: Roman Mareš
Kladeňáci začali sled domácích utkání vítězně. Nevyzpytatelného protivníka se podařilo zlomit až ve třetí třetině. Domácí se sice ujali jednogólového vedení, Mora však postupně dokázala srovnat tempo i skóre. Třetí třetina nabídla tři branky a nakonec v přesilové hře rozhodl o výhře Kladna Deven Sideroff.
2023/2024, Tipsport extraliga, 14. kolo,  pátek 27.10.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Olomouc
3:2
1:0, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 6. Ticháček (Klepiš, Procházka), 50. Tralmaks (Ticháček), 56. Sideroff (Ticháček, Tralmaks) – 25. Orsava (Knotek, Káňa), 55. Kunc (Knotek, Ondrušek). Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Michael Frolík – Lukáš Nahodil.

Rozhodčí: Pražák, Veselý – Špůr, Thuma
vyloučení2:5
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku34:20
zblokované střely12:11
hity2:0
vhazování22:17
diváci3052
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Jarůšek, Babka, Strnad – Procházka, Melka, Smoleňák.
Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil, Orsava – Kunc, Knotek, Bambula – Plášek, Macuh, Navrátil – Kusko, Musil, Kucsera.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladenský ČEZ Stadion viděl opatrný úvod utkání s minimem šancí. Gólově se prosadil až uragán Jiří Ticháček, který vletěl do útočného pásma po přesném Klepišově pasu a tváří v tvář Konrádovi vstřelil první branku zápasu - 1:0. Vzápětí vyslal z otočky nepříjemnou střelu Kusý, ovšem brankář byl připraven. Hostující Mora zahrozila až z hole Jakuba Orsavy po bekhendové kličce, Brízgala i s přispěním obránců ale nepustil puk za svá záda.

Začátek prostřední části začali Rytíři oslabením, během něhož se k dorážce dostal volný Orsava a překonal ležícího Brízgalu - 1:1. Bleskovou odpověď mohl zaznamenat Kusý, neposedný puk ovšem nedoklepl do branky. I přes zvýšenou aktivitu Olomouce se dostal do samostatného úniku Melka, Konráda však neprostřelil. Podobně si vedl i v poslední minutě této periody Sideroff. Ten se trefil přímo do Konrádovi lapačky.

Ve třetí třetině uvedl do hry Konráda ostrou ranou Strnad, požadovaný úspěch však nepřinesl. Během další početní výhody se hosté dostali do velkého tlaku, obrana domácích
však vše ustála. Gól naopak přinesla přesilovka Rytířů, kdy po přihrávce Ticháčka pálil z první Eduards Tralmaks a vymetl roh branky - 2:1. Pět minut před koncem se nicméně po zpětné přihrávce přesně trefil Michal Kunc a opět vyrovnal stav - 2:2. Kladeňáci v posledních minutách dostali možnost další početní výhody, kterou opět režíroval Ticháček. Adresátem byl tentokrát Deven Sideroff, který s přehledem prostřelil brankáře - 3:2. Závěrečné minuty již Rytíři zvládli a vítězí tak potřetí v řadě.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Odehráli jsme poměrně dobré utkání. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, vytvořili jsme si nějaké šance a měli jsme dobrý pohyb hlavně v první třetině. Ve druhé jsme nedůsledností a vlastními chybami dostali Olomouc do hry. Zlepšili pohyb, vytvořili si spoustu šancí a nás podržel Brízgy. Chytá výborně. Ve třetí třetině jsme už zase měli lepší pohyb, donutili jsme soupeře k faulům a dali jsme dva góly z přesilovky, které rozhodly zápas. Díky tomu jsme vyhráli.

Olomouc: Róbert Petrovický: Samozřejmě nás to mrzí. Nechci říkat, že jsme zápas v závěru nezvládli, ale bylo to o přesilovkách a oslabeních, která v dnešní době rozhodují. Při prvním gólu jsme nedali puk z pásma, pak tam byl faul, prohrané souboje na mantinelu... Bylo to o tom, kdo přesilovku využije a kdo ji ubrání. My měli možnost na začátku třetí třetiny, ale nedali jsme a soupeř dal. Pak se to překlopilo na soupeřovu stranu.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Jakub Liška / Foto: Roman Mareš | 28. 10. 2023

Byl bych radši za klidnější průběh, usmál se po vydřené výhře Brízgala

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 26. 10. 2023

Maratón domácích bitev začíná, v pátek změříme síly s Olomoucí

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU