pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři zůstali doma s Motorem bez bodu i bez gólu

21. 1. 2024 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
První utkání v novém roce s českobudějovickým Motorem dopadlo pro Rytíře prohrou. V brance také naskočil do prvního extraligového startu brankář Mareks Mitens. Úvodní perioda sice nabídla velké množství šancí, hlavně na straně Kladna, ani jedna z nich se ale gólově neujala. Ve druhé části se hra více vyrovnala a začal hrozit i soupeř, který se prosadil z přesilové hry. Závěrečná třetina i přes tlak Kladeňáků přinesla navýšení náskoku Motoru a domácí tak do tabulky nepřipisují žádný bod.
2023/2024, Tipsport extraliga, 38. kolo,  neděle 21.1.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Budějovice
0:3
0:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 30. Gulaš (Kondelík, Harris), 44. Gulaš (Kondelík), 45. Hovorka (Přikryl, Valský). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Mareks Mitens - Milan Gulaš.

Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Lhotský, Zíka
vyloučení4:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku28:31
zblokované střely25:23
hity11:2
vhazování26:39
diváci2613
Kladno: Mitens – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Procházka, Melka, Smoleňák – Bláha, Babka, Sideroff – Jágr, Jarůšek, Frolík.
Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Kubík, Harris, Beránek – Valský, Vopelka, Přikryl – Koláček, Toman, Chlubna.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní minuty pro novou lotyšskou akvizici Mitense v kladenské svatyni byly spíše klidnější. Do vážnějších šancí se totiž hnali převážně Rytíři. Nejprve v přesilové hře nebezpečně tečoval Smoleňák. Krátce nato se zcela osamocený před Hrachovinou objevil Bláha, trefil však jen beton brankáře. Při kladenském přečíslení tři na jednoho zakončoval Klepiš jen nad branku. Do obdobné pozice jako Bláha se dostal o pár minut později Frolík, puk za Hrachovinu ale také nedostal. Ostrý zákrok musel Mitens na druhé straně vytáhnout proti ráně z první od Gulašiho. Odražený puk zpoza branky vyjel až ke Smoleňákovi, který střílel ze slotu, konečná stanice kotouče byla však opět hruď Hrachoviny. V závěru si Motor zahrál přesilovku, v ní se zaskvěl brankář Mitens.

Prostřední dějství započal nenápadnou střelou Jarůšek, mířil nicméně doprostřed branky. Na straně druhé se v úniku tváří v tvář Mitensovi objevil exkladenský Kubík, brankář Rytířů ale obratným zákrokem udržel čisté konto. Sám před Mitensem se zjevil další bývalý Kladeňák Valský, ani ten se přes brankáře neprosadil. Motor měl následně početní výhodu, kterou využil Gulaš. Zamířil přesně z úhlu po dorážce před brankou - 0:1. Vzápětí si domácí vytvořili tlak po několika ranách od modré čáry a následných nepříjemných dorážkách, brankář Hrachovina byl však stále nepřekonán. Ze slotu vyslal zajímavý projektil Ticháček, Hrachovina měl ovšem svou lapačku připravenou. V závěru ještě přečíslení Motoru dva na jednoho zakončil Ordoš do tyče. 

Do poslední třetiny chtěli Rytíři vlétnout s touhou vyrovnat, kdy se do většího tlaku dostala první formace. Nicméně do samostatného úniku se dostal Gulaš, který zasunul puk mezi betony Mitense - 0:2. Při útoku dva proti jednomu střílel z první Jágr, neseřídil však svá mířidla přesně. Vzápětí si z pravé strany najel hostující Hovorka, kterému nedělalo problém vymést horní roh branky - 0:3. Při kladenské početní převaze se v zajímavé pozici ocitl Sideroff, střela ale letěla vedle. Závěrečné minuty zkusili Rytíři v přesilové hře hru bez brankáře, úspěch nicméně nepřišel.

 

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Chtěl jsem začít tím, že kdybychom dali v první třetině gól, byl by zápas jiný. Nicméně to je opět jen kdyby. My jsme dneska ten gól nedali ani jeden. Brankář soupeře to měl velice jednouché, protože všechny puky viděl. My jsme prakticky vůbec nebyli před bránou. Střely sice přicházely ale byly od obránců, z rohů, zkrátka odkudkoli, ale před tou bránou jsme chyběli. Soupeř dal v přesilovce gól, my jsme si jí nepomohli. Ve třetí třetině hrál již soupeř zcela v klidu, uhrál si to vzadu a pohlídal si vedení. Naopak ještě přidal i dva góly. Po dnešku je to osmá porážka v řadě a musíme se z toho nějak dostat.

Budějovice: Ladislav Čihák: Pro nás to bylo těžké utkání, protože víme, že Kladno bojuje o každý bod a není to tu jednoduché. Je tady malé hřiště, což je trochu specifické. My jsme rádi, že jsme ustáli bez inkasování první třetinu. Bylo dobré, že jsme ji uhráli na 0:0. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovkou, což bylo velmi důležité. Také jsme si o následné přestávce řekli dost věcí, jak chceme hrát. To nám vyšlo, protože jsme dali z brejku druhý gól a hned vzápětí i třetí. Tím jsme se poměrně uklidnili. Možná takovou kaňkou jsou zbytečné fauly v závěru. V tomto musíme být více zodpovědnější. Nicméně to kluci dneska odmakali, proto jim patří pochvala do kabiny. Jsme také rádi, že po dvou prohrách bereme tři body a musíme se na pozítří opět připravit.

FOTOGALERIE

  • Richard Jarůšek, Jaromír Jágr
  • Denis Kusý

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 20. 1. 2024

Rytíři se potřebují nadechnout! Přeruší na svém ledě nepříznivou sérii proher?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU