pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Z ledu Českých Budějovic se vrací Rytíři s prohrou, první extraligové body zapsal Vimmer

1. 3. 2024 od Jakub Liška / Foto: Motor České Budějovice
Poslední venkovní bitva pro Rytíře v základní části ročníku 2023/2024 je již minulostí. Kladeňáci v ní zavítali na led Motoru České Budějovice. Lepé vkročit do utkání se povedlo domácím, kteří následně ve druhé třetině odskočili na rozdíl až dvou branek. Na to však bleskově zareagoval Smoleňák gólem na 2:1. Druhá část však nakonec skončila o dvě branky pro Motor. V poslední periodě hráči Motoru navýšili svůj náskok až na 5:3, premiérové dvě asistence v extralize si připsal Štěpán Vimmer.
2023/2024, Tipsport extraliga, 51. kolo,  pátek 1.3.2024, České Budějovice, Budvar aréna
Budějovice
Kladno
5:3
1:0, 2:1, 2:2

Branky a nahrávky: 13. Přikryl (Štencel, Pýcha), 29. Valský (Štencel, Pech), 33. Kachyňa (Doudera), 50. Kondelík (Gulaš), 53. Beránek (Gulaši, Hovorka) – 31. Smoleňák (Vimmer), 54. Frolík (Vimmer, Jarůšek), 59. Smoleňák (Sideroff, Klepiš). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Jan Štencel – Radek Smoleňák.

Rozhodčí: Jeřábek, Zeliska – Frodl, Ondráček
vyloučení3:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku27:40
zblokované střely18:9
hity6:2
vhazování38:25
diváci6421
Budějovice: Strmeň – Gulaši, Hovorka, Doudera, Kachyňa, Štencel, Pýcha, Štich – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Přikryl, Harris, Beránek – Valský, Pech, Kubík – Vopelka, Koláček, Toman.
Kladno: Bow – Slováček, Nemčík, Martenet, Veber, Ticháček, Trojna – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Sideroff – Procházka, Babka, Strnad – Jarůšek, Vimmer, Frolík.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup do utkání prožili určitě lepší domácí, když si i díky přesilové hře vytvořili souvislejší tlak. Během něho se dostali do šancí Hovorka s Harrisem, oba však ztroskotali u Bowa. První kladenskou příležitost skórovat měl Klepiš, jenž pálil od pravého mantinelu těsně vedle branky. Krátce nato se v situaci dva na jednoho pokoušel individuálně prosadit Sideroff, Strmeň ho ale vychytal. Nahození od modré čáry dokázal vhodně tečovat Přikryl a puk doletěl až do kladenské branky - 1:0. V posledních minutách prvního dějství hráli Rytíři přesilovku, během níž sice zamkli domácí v jejich obranném pásmu, ke gólu to však nevedlo.

Do druhé části vstoupili hráči Motoru stejně jako v té první, jelikož opět hráli v početní výhodě. S několika pokusy si nicméně Bow poradil. To samé se dá říct o střele Valského ze slotu. Po vyhraném vhazování domácích zůstal Valský v mezikruží nepokrytý a uklidil kotouč k pravé tyči - 2:0. Neuběhly ani dvě minuty a rozdíl byl opět jednobrankový, protože se do samostatného úniku dostal Radek Smoleňák, který bekhendovým blafákem snížil na 2:1. Gólová smršť nepolevovala, jelikož si vzápětí do předbrankového prostoru sjel domácí Kachyňa a určil průběžný stav na 3:1. V závěru třetiny se ještě snažil změnit nepříznivý stav Pytlík svým bekhendovým projektilem, mířil však vedle. 

V úvodních minutách třetí třetiny byl k vidění spíše opatrný hokej s minimem větších šancí, kdy mírnou herní převahu měli Kladeňáci. Ve vážnější příležitosti se objevil až českobudějovický obránce Doudera, který z levé strany střílel mimo. Při situaci dva na dva našel Gulaš křižnou přihrávkou Kondelíka, jenž doklepl puk za záda Bowa - 4:1. Zanedlouho byl stav už 5:1, když se ránou z první prosadil od modré čáry Beránek. Záhy se dostali Rytíři do přečíslení dva na jednoho a přihrávku Vimmera i s trochou štěstí zužitkoval snížením na 5:2 Michael Frolík. V závěru se ještě dokázal svým důrazem na brankovišti prosadit v přesilové hře Radek Smoleňák, který zpečetil konečný výsledek na 5:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: Ladislav Čihák: My jsme věděli, že Kladno dnes nemá co ztratit. Hráli velice aktivně a forčekovali, s čímž jsme po celý zápas měli problém. Špatně jsme přecházeli přes střední pásmo, chtěli jsme to hrát z ruky jednoduše, čímž jsme dostávali Kladno zase zpět k nám do hry. Samozřejmě si nesmírně vážím vítězství a tří bodů, protože nás to udrželo ve hře. Mrzí mě ale závěr zápasu, kdy jsme udělali faul a dostali jsme gól. V tom se musíme zlepšit, ale jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce a rozhodne se v neděli.

Kladno: Otakar Vejvoda: Myslím si, že jsme neodehráli špatnou první třetinu. Měli jsme tam přesilovky, nebo situace dva na jednoho, nicméně bohužel skončila 1:0. V té druhé jsme inkasovali ze standardní situace, ze které už hrozil soupeř předtím. Myslím si, že jsme byli aktivní, snažili jsme se v útočném pásmu napadat a získávat puky. Neprosadili jsme se ale před bránou při dorážkách. Zlomový moment pak byl patrně gól na 4:1

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU