48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Velký obrat v Prostějově vedl k výhře v prodloužení. Bod navíc trefil Zacharčuk

1. 12. 2020 od Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Rytíři vstoupili zpátky do sezony po téměř dvouměsíční přestávce hrozivě. Už v patnácté minutě ztráceli tři góly, předvedli ale obrovskou sílu a vývoj otočili až na konečných 5:4 po prodloužení! Postupně se trefili Tomáš Pitule, Zach Frye, Adam Kubík a Nicolas Hlava a Kladno rázem vedlo. Jestřábi ale ještě dokázali vyrovnat a o osudu utkání muselo rozhodnout prodloužení. V něm předvedl svoji pumelici z první Stěpan Zacharčuk, který při premiéře v dresu Rytířů rozhodl o výhře svého týmu.
2020/2021, Chance liga, 11. kolo,  úterý 1.12.2020, Zimní stadion Prostějov
Prostějov
Kladno
4:5p
3:1, 0:2, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 10. Mrázek (Drtil, Žálčík), 15. Jandus (Novák, Motloch), 15. Vachutka, 49. Jandus (Chlán) - 17. Pitule (Račuk, Zacharčuk), 27. Frye (Plekanec, Hlava), 36. Kubík (Plekanec, Melka), 46. Hlava (Račuk), 62. Zacharčuk (Hlava, Račuk). Rozhodčí: Doležal, Marek - Beneš, Hnát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 18:26. Diváci: 0.

Rozhodčí: Doležal, Marek - Beneš, Hnát
vyloučení3:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku18:26
diváci0
Prostějov: O. Bláha - Matyáš, Pěnčík, Drtil, Piegl, Staněk, Rudl - Mrázek, Bartoš, Vachutka - Motloch, Kaut, Hrníčko - Žálčík, Chlán, Jandus - Podlaha, Novák, Janeček.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Zelingr, Kehar, Sorokin, Zacharčuk, Štochl - Šapovaliv, Plekanec, Melka - Račuk, Pitule, Hlava - Bílek, Kubík, Guman - Hajný, Filip, Š. Bláha.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na tempu zápasu byla v úvodu znát téměř dvouměsíční přestávka, nakonec však bylo úvodních dvacet minut bohatých na góly. Týmy se zpočátku střídaly v nepříliš úspěšném útočení a první zajímavější šanci měla čerstvá kladenská posila. Stěpan Zacharčuk dobře podpořil ofenzivu, najel si na levý kruh a nebezpečně vystřelil. K dorážce se ale nikdo z Rytířů nedostal. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně v přesilové hře Jestřábů. Petr Mrázek využil volného prostoru, od mantinelu si vybruslil na levý kruh a prudkou střelou překonal Adama Brízgalu – 1:0. Další početní výhodu už domácí nevyužili, dlouho je to mrzet ale nemuselo. Kladno rozehrálo zajímavou souhru, Nicolas Hlava však kotouč přejel a Prostějov rozjel smrtící brejk. Tomáš Jandus dostal v přečíslení křížný pas a přesnou ranou navýšil – 2:0. A ani to nebylo od domácích vše! O 13 vteřin později si najel na kruh Daniel Vachutka a nenápadnou ranou přidal třetí trefu – 3:0. Kladeňáci ale těžili z přesilovky a hrozivé skóre dokázali zmírnit! Tomáš Pitule zahrál znovu skvěle před brankou a vteřinu po návratu vyloučeného hráče tečoval Račukovu pobídku do sítě – 3:1.

A ještě před polovinou utkání byl nakonec rozdíl už jen jednogólový! Domácí se provinili hrou v příliš mnoho hráčích a Rytíři jejich vyloučení potrestali! Zach Frye dostal nabito na modré čáře a nechytatelnou dělovkou skóroval – 3:2. V další početní výhodě však hosté mohli inkasovat! Oslabený soupeř vyrazil do přečíslení a do rány Dominika Rudla padl obětavě vracející se Marek Račuk. Čtyři minuty před koncem tak Kladno vyrovnalo vývoj! Tomáš Plekanec vypálil z otočky a vyražený kotouč dorazil za Bláhova záda Adam Kubík – 3:3.

Ve třetí části Rytíři svojí velkolepou otočku dokonali! Marek Račuk se uvolnil, od modré čáry si vybruslil mezi kruhy a jeho ránu tečoval z bezprostřední blízkosti do sítě Nicolas Hlava – 3:4. Hned nato mohl ještě navýšit Antonín Melka, od Vsevoloda Sorokina ale nedostal přesný pas. S odpovědí tak přišli Jestřábi! Tomáš Jandus zůstal trestuhodně volný před kladenskou brankou a po obdržení přihrávky poslal kotouč do sítě – 4:4. Do sirény už ale další gól nepadl! Ve veliké možnosti trefil Pitule jen brankáře Bláhu a ani domácí ze závěrečného náporu branku nevytěžili.

Rozhodnout tak muselo prodloužení! Z toho se stihla odehrát pouze necelá minuta a půl a Kladeňáci se mohli radovat z bonusového bodu. Stěpan Zacharčuk dostal nabito u pravého mantinelu a dělovkou z první ukončil zápas – 4:5.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU