čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
A tým - zápasy

Rytíři ztratili slibně rozjetý duel a z Třebíče si neodvezli ani bod

12. 12. 2020 od Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Zápas na ledě Třebíče se pro Rytíře zpočátku nevyvíjel vůbec špatně. V úvodním dějství se prosadili Adam Kubík a Nicolas Hlava a Kladno mělo utkání pod kontrolou. Ve druhé části ale domácí dokázali snížit a v poslední dvacetiminutovce vývoj dvěma góly otočili. Kladeňáci tak zapsali porážku 2:3, prohráli poprvé po restartu Chance ligy a neodvezli si ani bod.
2020/2021, Chance liga, 15. kolo,  sobota 12.12.2020, Horácký zimní stadion
Třebíč
Kladno
3:2
0:2, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 23. Šťovíček (Nedvídek), 51. Krliš (Němec), 54. Krliš (Bittner, Psota) - 8. Kubík (Plekanec, Melka), 18. Hlava (Račuk, Bílek). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 35:33. Diváci: 0.

Rozhodčí: Dědek, Koziol - Gančarčík, Otáhal
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku35:33
diváci0
Třebíč: Jekel - Zukal, Furch, Chalupa, Nedbal, Tejnor, Stehlík, Kowalczyk - Vodný, Nedvídek, Šťovíček - Krliš, Bittner, Psota - Křehlík, Němec, Kratochvil - Kořenek, Michálek, Valík.
Kladno: Košarišťan - Funk, Zacharčuk, Sorokin, Ticháček, Zelingr, Štochl - Kubík, Plekanec, Melka - Hajný, Pitule, Guman - Bílek, Račuk, Hlava - Šapovaliv, Filip, Jelínek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Start zápasu byl o několik minut pozdržen kvůli problémům s časomírou v třebíčské KHNP Areně, po úvodním buly se ale odstartovalo ve slušném tempu. Hrozil zejména hostující Adam Kubík. Ten nejprve pálil nebezpečně po Melkově přihrávce a o chvíli později sám zachytil soupeřovu rozehrávku a znovu slibně střílel. Pokaždé byl však úspěšnější domácí brankář Pavel Jekel. Adam Kubík se tak dočkal až napotřetí! Zprava dostal od Tomáše Plekance milimetrovou přihrávku a přesouvajícího se gólmana prostřelil – 0:1. Domácí následující přesilovku nesehráli příliš dobře, přesto mohli z ojedinělé šance srovnat. Tečovaný puk se ale od břevna odrazil do tyče a zpět do hry. V závěru třetiny pak navýšil kladenské vedení Nicolas Hlava, který předvedl dobrý důraz na brankovišti a nadvakrát poslal puk do sítě – 0:2.

Ve druhé části se ale jako první mohli prosadit Třebíčští! Plekanec nezachytil přihrávku od spoluhráče, puku se zmocnil Martin Šťovíček a v úniku ztroskotal na skvělém Andreji Košarišťanovi. Ten si mezírku mezi betony pohlídal. V dalším střídání už se ale v souboji stejných hráčů radoval domácí útočník! Martin Šťovíček dostal puk na pravý kruh a zamířil nechytatelně pod horní tyč – 1:2. Blízko dalšího gólu však bylo i Kladno. Šimon Jelínek trefil tyč a po Gumanově zakončení vznikl před brankovištěm obrovský závar. Ani ten branku nepřinesl! A prostřední dějství mělo skončit stejně, jako začalo. Šťovíček znovu ujížděl osamocený na Košarišťana, jenže ani v druhém uniku neuspěl!

Třetí perioda se dlouho nesla v rytmu trestů a přesilových her obou týmů. Kladeňáci si při druhé početní výhodě vytvořili slušný tlak, ale neprosadili se. Z trestné tak naskočil do hry vyloučený Václav Krliš a z pravého kruhu vyrovnal stav zápasu – 2:2. A o pár minut později už byl vývoj kompletně otočen. Václav Krliš si najel na volný prostor a přesnou ranou poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení – 2:3. Rytíři v závěru zkusili hru bez brankáře, vyrovnat už ovšem nedokázali. Tomáš Guman trefil svojí závěrečnou dělovkou jen soupeře.

OHLASY TRENÉRŮ

Třebíč: Jaroslav Barvíř Zápas hodnotíme ve dvou pohledech, první třetina byla strašná, druhá a třetí třetina spokojenost. Mysleli jsme si, že soupeře přehrajeme kombinací bez pohybu a po dvaceti minutách jsme na to narazili. Ty dva góly jsme soupeři darovali, nebyl tam totiž žádný odpor z naší strany. Po první třetině jsme si to s kluky v klidu řekli bez nějakých větších emocí a chtěli jsme se vrátit ke hře, která nás zdobila poslední dobou. Myslím si, že následující dvě třetiny jsme byli lepším týmem.

Kladno: David Čermák: Z našeho pohledu to byl dnes velmi špatný výkon, myslím si, že ani vedení nebylo zasloužené. My jsme hráli špatně a Třebíč si zasloužila vyhrát. Celý zápas jsme dělali úplně zbytečné chyby a fauly. Prostě jsme se si vítězství absolutně nezasloužili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 11. 12. 2020

Rytíři chtějí prodloužit vítěznou sérii v sobotu v Třebíči

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU