48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři rozstříleli Benátky a vedou Chance ligu!

20. 2. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři si na ledě Benátek nad Jizerou zastříleli a díky výhře 6:3 se posunuli do čela tabulky Chance ligy! Kladno vedlo už po první třetině o tři branky a když soupeř snížil, přidalo další tři góly ve druhém dějství. Domácí hráči ještě v závěrečné dvacetiminutovce snížili, na větší zdramatizování ale nedosáhli. Kladeňáci se tak v tabulce posouvají na první místo o bod před druhý Přerov a o tři před Jihlavu a dosud vedoucí Vrchlabí.
2020/2021, Chance liga, 31. kolo,  sobota 20.2.2021, Zimní stadion Benátky nad Jizerou
Benátky nad Jizerou
Kladno
3:6
0:3, 1:3, 2:0

Branky a nahrávky: 23. Jiruš (Štibingr, Jansa), 43. Svoboda (Jansa), 54. Štibingr (Dlouhý) - 3. Jágr (Machala), 11. Frye (Mikliš, Jágr), 13. Bílek (Filip, Hajný), 27. Račuk (Marosz), 37. Marosz (Mikliš, Štochl), 40. Mikliš (Hlava, Plekanec). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Bejček, Petružálek - Kreuzer, Polonyi
vyloučení3:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku20:25
diváci0
Benátky nad Jizerou: Král (41. Žajdlík) - Šedivý, Štibingr, Böhm, Kunst, Aubrecht, Kovář, Cibulka - Jiruš, Čederle, Pabiška - Dlouhý, Jansa, Svoboda - Wiencek, Měchura, Šafařovský - Gajda, Strnad, Putz.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Suchánek, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Marosz, Guman - Melka, Kubík, Hlava - Hajný, Filip, Bílek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři stejně jako v posledním utkání začali hodně aktivně a už při druhém střídání prvního útoku šli do vedení! Jaromír Jágr si z levé strany vybruslil až před brankoviště a bekhendem překonal Daniela Krále – 0:1. Na druhé straně mohl srovnat Sebastian Čederle, který se prosmýkl za kladenskou obranu, Adam Brízgala si ale poradil velmi dobře. Kladeňáci posléze nevyužili přesilovku, dlouho je to ovšem mrzet nemuselo. Už při vyrovnaném počtu hráčů vypálil od modré z první Zach Frye a prostřelil domácího brankáře – 0:2. Zakrátko předvedli Rytíři dobrý přechod do útoku a přidali třetí trefu! Matyáš Filip předal kotouč zleva na pravý kruh, odkud přesně vypálil Vítězslav Bílek – 0:3.

Rytíři nastoupili do druhé části bez Jaromíra Jágra a brzy inkasovali. Při vyloučení Josefa Zajíce se dostal k dorážce z levého kruhu Vojtěch Jiruš, který zamířil přesně mezi Brízgalovy betony – 1:3. Hosté si ale vzali třígólový náskok zpátky rovněž v přesilové hře! Brankář Král zůstal po jednom ze zákroků vsedě v brankovišti a Marek Račuk už zakončoval do odkryté klece – 1:4. Necelých pět minut před koncem mohli domácí snížit z trestného střílení, opět se ovšem zaskvěl kladenský gólman! Brízgala se nenechal nalákat na žádnou z Putzových kliček a v klidu zasáhl. A Rytíři naopak přidali další zásah! Ondřej Mikliš předvedl výborný přehled o hře, naznačil střelu a přihrál Rostislavu Maroszovi před prázdnou bránu – 1:5. V poslední minutě druhé části se pak od modré trefil ještě sám Mikliš – 1:6.

Kladno v úvodu třetího dějství přestálo oslabení, krátce po jeho skončení ale inkasovalo. Filip Jansa našel hezkou přihrávkou Daniela Svobodu, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal – 2:6. Rytíři měli dál pohodlný náskok, a tak je daleko víc mohlo mrzet zranění Jakuba Suchánka, který se v bolestech svalil na ledovou plochu. Jednalo se již o třetího Rytíře po Jágrovi a Fryovi, který utkání nedohrál. Po hlušší pasáži hry se pak opět radovali domácí. Jan Štibingr dostal nabito na pravý kruh a pumelicí z první rozvlnil síť – 3:6. I přes snahu obou celků už se ve zbytku zápasu skóre neměnilo.

OHLASY TRENÉRŮ

Benátky nad Jizerou: Antonín Nečas: Brzo jsme inkasovali první branku a od toho se odvíjela celá první třetina. Byli jsme ušláplí proti vyzrálému týmu a první třetina skončila 0:3. Bylo těžké se zápasem něco dělat. Ve zbylých třetinách jsme se snažili, bojovali jsme a snažili jsme se korigovat výsledek. Tenhle soupeř byl ale nad naše síly.

Kladno: Jan Kregl: Z našeho pohledu bylo dobré, že jsme v první třetině hned soupeři odskočili. Měli jsme poměrně dobrý pohyb. Druhá třetina to samé, jen máme vždycky zbytečně moc vyloučených. Odskočili jsme ale soupeři na 6:1 a vlivem výsledku jsme ve třetí třetině trochu polevili. Byli jsme lehkovážní, ale máme tři body a dali jsme šest gólů, takže dobré.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 19. 2. 2021

Chance liga jede dál, Rytíři se v sobotu představí v Benátkách nad Jizerou

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU