48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
A tým - zápasy

Kladno porazilo Vrchlabí i v omlazené sestavě, poprvé se trefili Bernat a Routa

8. 3. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři zakončili základní část vítězstvím 6:1 nad Vrchlabím! Do utkání, které už nemohlo nic změnit na kladenském prvenství, nastoupili Kladeňáci s omlazenou sestavou a junioři se předvedli ve výborném světle! Tomáš Bernat i David Routa vstřelili premiérové góly v A týmu a Ladislav Funk je doplnil první asistencí. Nicolas Hlava zapsal tři kanadské body a posunul se do pozice nejproduktivnějšího Rytíře v základní části.
2020/2021, Chance liga, 36. kolo,  pondělí 8.3.2021, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Vrchlabí
6:1
0:0, 4:0, 2:1

Branky a nahrávky: 22. Hlava (Snuggerud), 27. Bernat (Jelínek, Funk), 28. Kubík (Hlava), 35. Hlava (Jelínek, Snuggerud), 53. Snuggerud (Melka), 54. Routa (Snuggerud) - 55. Matýs (Jirků, Chalupa). Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Grech, Čáp - Flegl, Horažďovský
vyloučení8:8
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku38:20
diváci0
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Zacharčuk, Snuggerud, Štochl, Funk, Zajíc, Suchánek - Bílek, Račuk, Guman - Routa, Melka, Hlava - Š. Jelínek, Kubík, Machala - Hajný, Filip, Bernat.
Vrchlabí: Soukup - T. Jelínek, Matýs, Oliva, Niko, Kynčl, Jirků - Formánek, Chrtek, Nouza - Šír, Chalupa. Machač - Hozák, Šlaicher, Mrňa - Moník, Zeman, Koffer.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři, kteří už před utkáním měli jistotu prvního místa v tabulce, šli do zápasu s omlazenou sestavou a největší opory nechali odpočívat. Možná i proto měli první větší šanci hosté, kteří hned v úvodu hráli přesilovku. Andrej Košarišťan zůstal po prvním zákroku vsedě na ledě, Filip Koffer ale přestřelil. Na druhé straně to zajímavě zkoušel Luc Snuggerud, který obkroužil klec a jen těsně nedokázal zasunout puk k protější tyči. V závěru hledal Matyáš Zelingr zajímavě Nicolase Hlavu, ten ovšem dobrou nabídku netrefil.

Skóre se tak měnilo až na začátku druhého dějství. Jakub Soukup neudržel Snuggerudovu střelu a Nicolas Hlava pohotově dorazil volný puk do sítě – 1:0. A zanedlouho bylo pro domácí ještě veseleji. Šimon Jelínek našel krásnou přihrávkou Tomáše Bernata a ten ranou z první nezaváhal – 2:0. Poprvé se tak zapsal mezi střelce kladenského A týmu! Uběhlo navíc jen sedmnáct vteřin a už to bylo o tři góly! Hlava našel před brankou Adama Kubíka, který zakončil přesně – 3:0. Nicolas Hlava se tak touto asistencí definitivně posunul na pozici nejproduktivnějšího Kladeňáka v základní části. A domácí sedmička pořád neměla dost! Za chvíli si našla před brankovištěm odražený puk a přidala další trefu – 4:0.

V závěrečném dějství Kladno pokračovalo v aktivní hře a bylo odměněno dalšími brankami! V 53. minutě využil přesilovku přesnou ranou od modré Luc Snuggerud – 5:0. Ten samý hráč se hned vzápětí ještě dobře natlačil do branky a David Routa měl snadnou práci s uklizením puku do prázdné brány – 6:0. Debutant v ligovém zápasu kladenského A týmu se tak rovnou uvedl gólem. Košarišťanovi v kladenské brance ale nebylo přáno první čisté konto v sezoně. V 55. minutě ho propálil z pravého kruhu Ondřej Matýs – 6:1.


Trenér po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Jsme spokojení s tím, že jsme zvládli poslední zápas základní části. První třetina z naší strany nebyla ideální, ale od druhé jsme zlepšili pohyb a zaslouženě jsme vyhráli. Dali jsme i dost gólů, takže nakonec spokojenost.

Vrchlabí: Václav Baďouček: Kladno ukázalo, proč vyhrálo základní část. Hrálo velice dobře a od druhé třetiny nás dostávalo pod veliký tlak. Mrzí mě, že jsme nedokázali proměnit šance, které jsme si vytvořili. Výsledek by pro nás byl aspoň trochu příznivější. Byli jsme tu v hodně kombinované sestavě, takže z toho neděláme tragédii a začneme se chystat na play off.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU