48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Kladno smazalo dvougólovou ztrátu, na body proti Motoru ale nedosáhlo

12. 12. 2021 od Redakce
Rytíři sehráli s Motorem vyrovnanou bitvu, ve které padli těsně 2:3. Kladno ztrácelo v polovině zápasu už o dva góly, zásluhou Jaromíra Pytlíka a Nicolase Hlavy ale dokázalo vyrovnat. V závěrečné třetině se hosté tlačili za dalším gólem, z úniku ale inkasovali a srovnat už nedokázali. Kladno tak zapsalo čtvrtou porážku v řadě a před posledním Zlínem má už jen pětibodový náskok.
2021/2022, Tipsport extraliga, 32. kolo,  neděle 12.12.2021, České Budějovice, Budvar aréna
Budějovice
Kladno
3:2
1:0, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 20. Valský (Vráblík, Štencel), 27. Pech (Ondráček, Šenkeřík), 51. Valský (Voženílek, Hrachovina) – 32. Pytlík (Ticháček, Baránek), 34. Hlava (Filip). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Jakub Valský – Jaromír Pytlík.

Rozhodčí: Hodek, Kika – Zíka, Bohuněk
vyloučení3:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku24:33
zblokované střely9:19
hity4:7
vhazování41:30
diváci1000
Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Vráblík, Štencel, Šenkeřík, Piskáček, Štich – Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, Hanzl, Vondrka – Novotný, Voženílek, Valský – Beránek, Holec, Karabáček.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Suchánek, Baránek – Indrák, Plekanec, Zikmund – Jágr, Filip, Hlava – Kristo, Račuk, Beran – Melka, Pytlík, Machala.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do zápasu sebevědomě a do první větší možnosti se prosadil Filip. Ten skvěle přečetl situaci a sjel si mezi kruhy na dorážku, jenže Hrachovina se včas přesunul. Po chybné rozehrávce domácího týmu byl v ideální střelecké pozici Hlava, se šancí však nenaložil nejlépe a budějovický brankář jeho ránu zastavil. Motor vzápětí na druhé straně propálil Bowa od modré čáry, dlouho se ale neradoval. Rozhodčí okamžitě rozpažil a gól neuznal, protože Novotný byl postavený v brankovišti. Ještě před první přestávkou se ale domácí regulérní branky nakonec přece jen dočkali. V poslední minutě se vytočil ke střele Jakub Valský a trefil prostor pod Bowovým betonem – 1:0.

V prostředním dějství si Kladno zkomplikovalo život zbytečnými vyloučeními. Hned při prvním oslabení dostal Lukáš Pech kotouč do volného prostoru na pravém kruhu a zakončoval do odkryté sítě – 2:0. Rytíři poté byli vyloučeni ještě dvakrát, tentokrát se ale ubránili. Krátce po vypršení trestu navíc nabruslil do útočného pásma Jaromír Pytlík a nenápadnou ranou z pravého kruhu rozvlnil síť – 2:1. Uběhlo navíc jen dvě a půl minuty a Kladno se radovalo podruhé. Nicolas Hlava dostal od Filipa nabito v přečíslení a vypálil přesně – 2:2. Hlava byl navíc rázem při chuti a jen o chvíli později zajímavě dorážel svoji vlastní pobídku. Tentokrát neúspěšně.

Ve třetí části si mohlo i Kladno pomoci přesilovou hrou. Nesehrálo ji ale dobře a s jejím koncem naopak chyboval Račuk, který pustil soupeře do přečíslení. Bow ovšem zasáhl dobře. Velikým tlakem si pak Rytíři říkali o vedení, po vlastní chybě ale inkasovali. Hrachovina zlikvidoval dobrou střelu Kladenských, Jakub Valský se prodral do úniku a nadvakrát Bowa překonal – 3:2. Kladno tak až do konce opět usilovalo o vyrovnání. V závěru si vylepšilo přesilovku odvoláním brankáře a mělo veliký tlak, obrana Motoru ale obstála. Po siréně se na ledové ploše strhla ještě pořádná mela, žádná větší šarvátka z toho však nebyla.

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: Jaroslav Modrý: K utkání jsme samozřejmě přistoupili s velkým respektem. Měli jsme dobrý vstup, pak nám to uteklo deset minut ve druhé třetině a honili jsme to na konci. Jsem ale rád, že jsme našli cestu a utkání jsme v poslední třetině vyhráli. Měli jsme tři oslabení, která kluci výborně sehráli, a ke konci nás podržel gólman. Je fajn, že do přestávky jdeme v pozitivní náladě.

Kladno: Jiří Burger: Na utkání bylo vidět, že obě mužstva nejsou v herní pohodě. Bylo to urputné a moc hokejovosti tam nebylo. My jsme hráli deset minut ve druhé třetině tak, jak jsme si představovali. Zbylých padsát minut bylo z naší strany málo. Proto odjíždíme bez bodů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU