48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři na Plzeň nestačili, jediný kladenský gól vstřelil Wood

28. 11. 2021 od Foto: Milan Podpera
Kladno neuspělo proti Plzni ani podruhé v sezoně a zapsalo porážku 1:4. Rytíři po prvních dvou třetinách ztráceli už o tři góly, v závěrečném dějství ale zmenšil rozdíl Kyle Wood. Závěrečný tlak bez brankáře však k dalšímu snížení nevedl a Západočeši naopak přidali čtvrtou trefu. Kladeňáci tak zapsali druhou porážku v řadě a z Plzně odjeli bez bodů.
2021/2022, Tipsport extraliga, 27. kolo,  neděle 28.11.2021, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
Plzeň
Kladno
4:1
1:0, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 13. Bulíř (Thorell, Čerešňák), 30. Bulíř (Čerešňák, Mertl), 38. Kantner (Čerešňák, Kaňák), 58. Mertl (Lang, Dzierkals) – 41. Wood (Filip, Jágr). Vyloučení: 5:3 + Indrák (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Michal Bulíř – Landon Bow.

Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Gebauer, Hlavatý
vyloučení5:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku32:28
zblokované střely10:11
hity3:1
vhazování32:26
diváci1000
Plzeň: Svoboda – Kaňák, Čerešňák, Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Graňák – Dzierkals, Mertl, Lang – Blomstrand, Thorell, Bulíř – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Kantner, Přikryl, Marcel.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Suchánek, Baránek, Donaghey – Jágr, Plekanec, Zikmund – Hlava, Kubík, Beran – Kristo, Račuk, Melka – Machala, Filip, Indrák.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Po úvodním náporu domácích se rychle osmělilo i Kladno. Dobrou možnost měl Melka, který se po Dotchinově bombě dostal k dorážce. Ani nadvakrát ale puk do sítě nedostal. Rytíři pak navíc nevyužili přesilovou hru a byli potrestáni. Plzeňští se zničehonic dostali do přečíslení dvou na jednoho, Michal Bulíř vzal situaci na sebe a přesnou ranou otevřel skóre – 1:0. V další početní výhodě Kladna pak nahazoval kotouč zajímavě Suchánek. V závěru třetiny se ještě puk kuriozně odrazil od napadajícího Hlavy a Svoboda si ho málem srazil do brány, vedení ale domácí nakonec uhájili.

Ve druhé části hrozila zejména Plzeň. V přesilové hře měla slušný tlak, prosadit se ale nedokázala. Po vypršení trestu pak na druhé straně ujeli do přečíslení Jágr se Zikmundem, přihrávku slavné osmašedesátky však zastavila vracející se plzeňská defenziva. A z další přesilovky už indiáni přece jen navýšili svůj náskok. Z Plekancova trestu uteklo jen pět vteřin a Michal Bulíř podruhé v utkání propálil Bowa – 2:0. Hned nato navíc domácí ujeli do přečíslení a za kanadským gólmanem zvonila tyč. Následně mohli Plzeňští přidat třetí gól i v oslabení, když Bow vystartoval daleko z brány. Kubík se ale skvěle vrátil do obrany a zaskočil před odkrytou sítí. Nakonec se ale domácí přece jen radovali. Dvě minuty před sirénou dostal puk do jízdy Matyáš Kantner, který zamířil přesně mezi betony kladenského gólmana – 3:0.

Do závěrečného dějství ale Kladno vletělo přímo skvěle. Už po 35 sekundách hry dostal puk do dobré pozice Kyle Wood, který Svobodu prudkou ranou překonal – 3:1. Vzápětí se ale Rytíři dostali sami do problémů. Indrák fauloval a vyfasoval trest do konce utkání. Jenže dlouhý trest Kladno přestálo a v závěrečných minutách mohlo sáhnout k tlaku bez gólmana. Při něm zakončoval z bezprostřední blízkosti Zikmund, puk ale za Svobodu neprocpal. Plzeň naopak vyrazila vpřed a Tomáš Mertl odkrytou klec trefil – 4:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Plzeň: Václav Baďouček: Měli jsem dobrý vstup do zápasu, slušný pohyb a navíc jsme se tlačili do zakončení. Následně nás ale zbrzdila dvě zbytečná vyloučení, přesto jsme třetinu vyhráli 1:0. Ve druhé části jsme vypadli ze soustředěnosti, ztráceli jsme kotouče, ale vše jsme ustáli. Navíc jsme si pomohli přesilovou hrou na 2:0 a hodně důležitý byl gól v závěru na rozdíl tří branek. Kladno to mohlo poté trošku zdramatizovat, jenomže pětiminutová přesilová hra hosty přibrzdila. Zbytek třetí třetiny už jsme odehráli dobře. Já jsem hrozně rád, že po nepovedeném zápase v Liberci se kluci vrátili na vlnu, kterou chceme. Dneska to hráči odpracovali, patří jim mé poděkování.

Kladno: David Čermák: My jsme zklamaní jak z výsledku, tak z našeho výkonu. Poslední dobou jsme neměli moc zápasů, byli jsme čerství, nicméně výkon se nám nelíbil. Chyběl nám pohyb a důraz v místech, odkud padají góly. Když jsme dokázali snížit na 1:3 a mohli jsme se vrátit do zápasu, tak jsme udělali zbytečný faul, který rozhodl o osudu zbytku zápasu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Foto: Roman Mareš | 27. 11. 2021

Po týdenní přestávce zamíří Rytíři v neděli do Plzně

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU