48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři proti Slavii marně dotahovali a z utkání odešli bez bodů

16. 9. 2020 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno nezvládlo první polovinu utkání proti pražské Slavii a na domácím ledě prohrálo 2:4. Hosté si postupně vytvořili tříbrankové vedení, které dokázal až ve 32. minutě zmírnit Štěpán Bláha. V závěrečném dějství pak snížil na rozdíl jediné trefy Antonín Melka, z následného drtivého tlaku ale Rytíři vyrovnat nedokázali. Slavisté se naopak prosadili do odkryté klece a definitivně potvrdili své vítězství.
2020/2021, Chance liga, 6. kolo,  středa 16.9.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Slavia
2:4
0:3, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 32. Š. Bláha (Pitule, Hajný), 41. Melka (Kubík, Kehar) - 8. Kuťák (Kružík, Bednář), 10. Vlček (Vampola, Veber), 19. Vampola (Gaspar, Veber), 60. Bednář (Kružík, Kuťák). Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Štofa, Flegl. Vyloučení: 11:12. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1790.
Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Štofa, Flegl
vyloučení11:12
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku38:21
diváci1790
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Mikliš, Frye, Sorokin, Ticháček, Štochl - Melka, Plekanec, Kubík - Guman, Račuk, Bílek - Š. Bláha, Pitule, Hajný - Filip, Šapovaliv, Hlava.
Slavia: Michajlov - Hejda, Novák, Gaspar, Veber, Krejčí, Antoš, Steinocher - Vlček, Vampola, Šmerha - Kuťák, Bednář, Kružík - Ondráček, Všetečka, Šteiner - Havrda, Slavíček, Brož.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno na rozdíl od prvního zápasu odstartovalo hodně aktivně a proti Slavii mohlo jít do vedení v přesilové hře. Antonín Melka však netrefil Plekancovu krásnou přihrávku a Zach Frye vzápětí od modré trefil jen tyč. Kotouč se poté kutálel brankovištěm, Martin Michajlov se za sebe ale včas natáhl a puk zastavil. A posléze už úřadovali Pražané. Krátce po skončení přesilové hry vypálil z pravého kruhu z první Filip Kuťák, který prostřelil Andreje Košarišťana v kladenské kleci – 0:1. Zakrátko se navíc situace opakovala a z téměř totožné pozice využil Vampolovu přihrávku Filip Vlček – 0:2. Minutu a půl před koncem pak pláchl za kladenskou obranu Petr Vampola, který zamířil přesně mezi Košarišťanovy betony – 0:3.

V prostředním dějství se pokračovalo v hodně nečisté hře a na obou stranách naskakovaly tresty jako na běžícím páse. Rytíři se nakonec dočkali snížení po polovině zápasu, kdy dobře založil akci, kterou posléze sám zakončil, Štěpán Bláha! Tomáš Pitule nastřelil puk zleva před brankoviště, kde vznikl obrovský zmatek, a Štěpán Bláha pohotově doklepl kotouč za brankovou čáru – 1:3. A na ledě se dál přiostřovalo. Následovaly tak další a další vyloučení a strkanice mezi soupeři, branky ale padat přestaly.

Start do třetího dějství ale vyšel Kladnu na jedničku! Už po půlminutě hry vyslal na branku ostrý projektil Martin Kehar a Michajlov neudržel kotouč ve své moci. Volný puk si tak dojel Adam Kubík, krásnou zadovkou nahrál k protější tyči Antonínu Melkovi a zkušený forvard už neměl problém napálit puk do odkrytého koutu branky – 2:3. Kladenský tlak vzápětí vygradoval v další přesilové hry, domácím však nebylo přáno. Tomáš Plekanec zachoval chladnou hlavu a ve chvíli, kdy mohl zakončovat, přihrál před prázdnou bránu Melkovi. Střelec druhé kladenské trefy však zasáhl jen bližší tyč. Domácím navíc nebylo přáno ani dál. Plekanec v úniku minul, a Kubík následně z další akce orazítkoval brankovou konstrukci. Kladno v závěru vyzkoušelo hru bez brankáře, srovnat se mu ale ani tak nepodařilo. Naopak vystartoval vpřed Daniel Kružík, který přihrál před opuštěnou branku Jaroslavu Bednářovi – 2:4.

Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno:  David Čermák: Hokej se hraje šedesát minut a my hráli stěží třicet. Takhle prostě nemůžeme hrát... Proto Slavia vyhrála.

Slavia: Martin Štrba: Jsem maximálně spokojený jak s výsledkem, tak se třemi body. Povedla se nám první třetina - první tři střely, tři góly. Pak už jsme to odbojovali a odmakali na počet hráčů, který máme. Kluci zaslouží veliký dík za odvedenou práci.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Martin Kehar
  • Ondřej Mikliš
  • Martin Kehar v potyčce s hráčem Slavie.
  • Soustředěný Andrej Košarišťan.
  • Andrej Košarišťan a úspěšný zákrok.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU