pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytířům skončila bodová série. Zápas s Pardubicemi rozhodla třetí třetina

29. 10. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
Kladenští hokejisté se dnes podruhé v řadě představili na domácím ledě. Soupeřem bylo pardubické Dynamo. Kladeňáci i přes manko dvou branek srovnali ve druhé třetině skóre. Třetí třetina nicméně nabídla čtyři góly hostů a ti si tak odváží podruhé v sezoně z kladenského ledu všechny tři body.
2023/2024, Tipsport extraliga, 15. kolo,  neděle 29.10.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Pardubice
2:6
0:1, 2:1, 0:4

Branky a nahrávky: 27. Tralmaks (Ticháček, Sideroff), 29. Klepiš (Kusý, Dotchin) – 20. Hyka (Sedlák, Čerešňák), 24. Říčka (Cienciala), 42. Kousal (Cienciala), 44. Hyka (Sedlák), 48. Vondráček, 59. Hyka (Čerešňák). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jiří Ticháček – Tomáš Hyka.

Rozhodčí: Pražák, Pilný – Ondráček, Šimánek
vyloučení4:6
využití2:2
oslabení0:0
diváci2956
Kladno: Bow – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Procházka, Melka, Smoleňák – Jarůšek, Babka, Strnad.
Pardubice: Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Kolář – Říčka, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Rohlík, Vondráček.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Během vyrovnaného úvodu utkání ověřil pozornost Willa nepříjemnou střelou Klepiš. Následovala dobrá pasáž kladenské první formace, kde bylo k vidění několik nebezpečných zakončení ze slotu, ovšem bez úspěchu. Oba týmy dostaly možnost přesilových her, brankáři však své svatyně kryli svědomitě. Radost udělal hostujícím fanouškům až Sedlák, který během další početní výhody projel domácí obranou a předložil puk na teč Tomáši Hykovi  0:1.

Druhé dějství začalo přesilovou hrou Pardubic. Během ní se k odraženému puku ze skrumáže před brankou dostal Robert Říčka, který zavěsil pod horní tyč 0:2. Do samostatného úniku se krátce nato dostal Pytlík, Willa se mu však nepodařilo dostatečně rozhýbat. Rytíři dostali poté možnost několika přesilových her. V první se podařilo prosadit klasické spolupráci Ticháček – Tralmaks, druhý jmenovaný se nemýlil a snížil na 1:2. Druhá nabídla kombinaci Kusého a Klepiše. Jakub Klepiš opět překonal Willa a bylo srovnáno  2:2. V závěru periody mohl bleskový obrat dokonat Smoleňák, jeho rána ze slotu však mířila nad branku.

Závěrečná třetina přinesla aktivní vstup hostů. Zpětnou přihrávku Ciencialy využil ke vstřelení branky Robert Kousal  2:3. O pár okamžiků později hosté slavili znovu, kdy se důrazem před brankou prosadil Tomáš Hyka a druhým gólem v utkání procpal puk za záda Bowa  2:4. Po střele Rohlíka neudržel Bow dostatečně dlouho puk v lapačce a Tomáš Vondráček neměl problém volný kotouč dostrčit do prázdné branky  2:5. V úniku sám na brankáře se ocitl Melka, škvíru mezi betony však nenašel. Třetí branku Rytířů nepřidal ani Kusý, kdy trefil pouze boční síť branky. V závěru Kladeňáci zkusili hru bez brankáře, ta však přinesla jen branku hostů z hole Tomáše Hyky  2:6.

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Byli jsme spokojení jak s první, tak druhou třetinou. Byli jsme aktivnější a měli jsme lepší pohyb než Pardubice. Po dvou gólech, kdy jsme vyrovnali, jsme totálně převzali tempo hry. Ke konci jsme měli velkou šanci. Když vidíme výsledek, tak o něm rozhodla dvě střídání ve třetí třetině, kdy Pardubice daly dva góly. Měli jsme dva samostatné nájezdy, které jsme nedali, se zápasem se pořád dalo něco dělat. Při hře šest na pět už jsme se tam ale nedostali, soupeř to hrál dobře a obětavě.

Pardubice: Aleš Krátoška: Jsme rádi, že jsme to zvládli. Za stavu 2:0, když jsme využili dvě přesilovky, tak Kladno zápas dvěma přesilovkami srovnalo na 2:2. Oba týmy daly dva přesilovkové góly. Hlavně konec druhé třetiny nebyl z naší strany úplně optimální, měli jsme velké štěstí, protože Kladno mělo dvě tři gólovky. Třetí třetinu kluci odehráli zkušeně a rozhodli o utkání. Tímto bych jim chtěl za třetí třetinu poděkovat, bylo to zvládnuté zkušeně. Jsme rádi, že odvážíme z Kladna tři body.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský, Redakce / Foto: Roman Mareš | 28. 10. 2023

Další souboj s těžkou váhou je tady! Na Kladno zavítají podruhé v sezóně silné Pardubice

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU