pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Kladno i přes brzké vedení podruhé v sezóně nestačilo na Spartu

3. 11. 2023 od Martin Kolačkovský / Úvodní foto: Roman Mareš, fotogalerie: Josef Poláček
Kladenskému celku se povedl vstup do utkání a zásluhou gólu z hole Denise Kusého šel do vedení, Pražané ale stav ještě v téže periodě otočili. V prostřední třetině se prosadil pouze hostující celek. V posledním dějství sice Kladenští snížili, ale zvrat se jim nepodařil a podruhé v sezóně se Spartou prohráli.
2023/2024, Tipsport extraliga, 17. kolo,  pátek 3.11.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Sparta
2:3
1:2, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš), 48. Tralmaks (Martenet, Kusý) – 6. Chlapík (Kempný), 18. Řepík (Chlapík, Sobotka), 33. Řepík (Chlapík, Kempný).

Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Špůr, Hnát
vyloučení5:7
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci4415
Kladno: Brízgala – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Smoleňák, Melka, Procházka – Jarůšek, Babka, Strnad
Sparta: Kořenář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mozík, Němeček, Irving, Mikliš – Chlapík, Sobotka, Řepík – Forman, Horák, Kousal – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Najman, Konečný

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V minulém utkání se Spartou Rytíři inkasovali hned v první minutě střetnutí, tentokrát se ale kladenské mužstvo prosadilo jako první. Denis Kusý sice nejprve Kořenáře neprostřelil, podruhé ale už úspěšný byl – 1:0! Hosté následně přidali na aktivitě a po faulu jednoho z domácích hráčů dostali možnost první přesilové hry. Kempný zachytil puk na hranici pásma, poslal pas na Chlapíka a ten srovnal na 1:1. Početní výhodu si vyzkoušeli také hráči Kladna, v největší šanci ale Kusý netrefil přesně. Sparta otočila vývoj po pohledné kombinaci, kdy si Chlapík vyměnil puk s Řepíkem a kapitán pražského celku se nemýlil – 1:2.

První minuty druhé třetiny byly ve znamení úporného boje o každou píď ledu. Dobrou příležitost měl Jiří Ticháček, ale s jeho bombou si brankář hostů poradil. Domácímu výběru nevyšla ani přesilová hra, navíc krátce po jejím konci se do přečíslení dostala Sparta, ale Kousal nezakončil ideálně. Naopak Pražanům se podařilo početní výhodu využít, když pohlednou přesilovkovou kombinaci zakončil Řepík – 1:3.

Rytířům se ve třetí periodě podařilo snížit na jednobrankový rozdíl, střelu Marteneta ukázkově tečoval přímo za Kořenářova záda Eduards Tralmaks – 2:3. Stejný hráč mohl srovnat, ale branková konstrukce byla proti. Kladeňáci se hnali za vyrovnáním, byl jich plný led, ale kýžený gól nepadl a Sparta si tak odvedla z kladenského ledu všechny tři body.  

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Do zápasu jsme vstoupili dobře, úvodních pět minut jsme hráli velice dobře a dali jsme gól. Potom přišlo vyloučení a dostali jsme gól na 1:1. Jako by soupeř našel náš vypínač, přestali jsme bruslit, přestali jsme hrát. Ve druhé třetině jsme tam vůbec nebyli, prohrávali jsme souboje jeden na jednoho. Hokej je o soubojích. Když nevyhráváte jeden na jednoho, nemáte puk na hokejce. Vůbec jsme ho neměli, jen jsme ho naháněli, čímž jsme ztráceli energii. Chvilku to hraničilo s exhibicí. Po druhé třetině jsme si něco řekli v kabině, ve třetí třetině jsme začali souboje trošku vyhrávat a dali jsme kontaktní gól. Pak už se mohlo stát všechno. Dvě třetiny jsme ale kromě pěti minut odehráli velice špatně, což pramenilo ze soubojů jeden na jednoho, ve kterých jsme byli opravdu strašně slabí. Nezasloužili jsme si ani bod.

Sparta: Pavel Gross: Jsme samozřejmě rádi, že jsme tady asi po šesti týdnech znovu vyhráli. Start se nám nepovedl jako už poněkolikáté v této sezoně. Bylo dobré, že jsme ale hráli dál, vyrovnali jsme a šli jsme do kabiny za stavu 2:1. Druhá třetina byla dobrá, byla v pohybu a vypracovali jsme si hodně šancí. Stačili jsme dát jen jednoho góla, chtělo by to tam víc killer instinct, aby se zápas uzavřel. Pak jsme dostali zbytečné tresty a Kladno přišlo gólem zpátky. Pak se mohlo stát všechno, najednou je zápas zajímavý. Jsem ale rád, že jsme i takový průběh zápasu zvládli a dokázali jsme vedení 3:2 dotáhnout do konce.

FOTOGALERIE

  • Radek Smoleňák
  • Radek Smoleňák
  • Jaromír Pytlík
  • Jaromír Pytlík
  • Radek Smoleňák
  • Eduards Tralmaks
  • Jaromír Pytlík
  • Tadeáš Hejda
  • Jaromír Pytlík a Deven Sideroff
  • Radek Smoleňák
  • Antonín Melka
  • Michael Frolík
  • Martin Procházka
  • Jakub Klepiš
  • Tadeáš Hejda

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 1. 11. 2023

Bitva s velkým rivalem je tady! Na Kladno v pátek zavítá Sparta Praha

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU