pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři ztratili ve třetí třetině slibný náskok a prohráli s Libercem

5. 11. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
Kladeňáci nevstoupí do období reprezentační přestávky s vítězstvím v zádech. Bleskový úvod si sice stejně jako v utkání se Spartou zopakoval Denis Kusý. Domácí během druhé třetiny odskočili do dvoubrankového náskoku, soupeř ze severu Čech však dokázal snížit. Třetí část se však Rytířům nevydařila, Liberec dokázal hned čtyřikrát skórovat a otočil stav utkání ve svůj prospěch.
2023/2024, Tipsport extraliga, 18. kolo,  neděle 5.11.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Liberec
3:6
1:1, 2:1, 0:4

Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš, Tralmaks), 23. Strnad (Hejda), 34. Klepiš (Dotchin, Kusý) – 5. Filippi (Vlach), 35. Rychlovský (Filippi), 42. Vlach (Klíma, Pérez), 44. Bulíř (Rychlovský, Knot), 45. Rychlovský (Vlach), 58. Rychlovský (Filippi, Knot). Vyloučení: 9:5 + Bulíř (BTL) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Nejlepší hráči utkání: Denis Kusý – Jakub Rychlovský.

Rozhodčí: Hribik, Kika – Ondráček, Thuma
vyloučení9:5
využití1:1
oslabení1:2
diváci2739
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Jarůšek, Babka, Strnad – Procházka, Melka, Smoleňák.
Liberec: Král – McCoshen, Knot, Budík, Melancon, Ivan, Dvořák, Derner – Rychlovský, Filippi, Faško-Rudáš – Birner, Najman, Bulíř – Pérez, Vlach, Klima – Pekař, Šír, Dlouhý.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Snový úvod do utkání si první kladenská pětka připravila i dnes. Denis Kusý potřeboval pouze deset vteřin na to, aby využil zpětnou přihrávku Klepiše - 1:0. První přesilovou hru hostů po pár minutách využil Filippi, který překvapil Brízgalu na přední tyči - 1:1. Poté byl k vidění rychlý hokej, oba týmy chtěli pouze útočit a vznikalo hodně otevřených míst v defenzivě. Ani jeden z hráčů však velké příležitosti nevyužil.

Prostřední část začal soupeř z Podještědí přesilovou hrou. Během ní se podařilo ujet Jakubu Strnadovi, který se prosadil premiérovým gólem v sezóně - 2:1. Obtížnější zákrok si musel připsat Brízgala po pohotové střele Šíra ze slotu. Na druhé straně nicméně Kladeňáci hýřili aktivitou. Nejprve Pytlík rozezvonil tyč. Krátce nato proběhl únik tři na jednoho vedený Klepišem, mířidla však Kusému selhala. Při početní výhodě Rytířů se po vybídnutí Dotchina prosadil z první Jakub Klepiš - 3:1. Uběhlo ovšem jen několik minut a Liberečtí opět snížili stav zásluhou Rychlovského - 3:2.

Začátek poslední třetiny vyšel lépe hostům, kdy Klíma vyslal střelu na Brízgalu. Ten zvládl puk vyrazit do Vlacha, od kterého kotouč trochu nešťastně doskákal do branky - 3:3. V dalších minutách se chvilku hrálo ve čtyřech na obou stranách, hosté se během této situace dostali do nadějné příležitosti a Bulíř dopravil puk do odkryté klece - 3:4. Následná kladenská přesilovka přinesla pouze další branku soupeře, kdy se tváři v tvář Brízgalovi zjevil Rychlovský a blafákem zvýšil stav na 3:5. V závěru zkusili Rytíři hru bez brankáře, ve které do prázdné branky zamířil opět Rychlovský - 3:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Nebyli jsme úplně spokojení s první třetinou. I když jsme byli aktivní a rychlí v útočné třetině a měli jsme tam dobré věci, tak jsme soupeři dali dvakrát samostatný nájezd dva na jednoho, byly tam ztráty puků ve střední třetině na útočné modré, kdy jsme to nahrávali někomu, kdo tam mohl být, ale nebyl. Se druhou třetinou jsme byli hodně spokojení. Výsledek by asi byl jiný, kdybychom nevystřelili třikrát puk sami ven. Liberec se z toho dostával do zápasu. Zápas jsme prohráli třemi střelami ve třetí třetině ze tří kontrů.

Liberec: Jiří Kudrna: Připravovali jsme se na těžký zápas, tušili jsme, že domácí budou velice aktivní a budou bruslit. To se potvrdilo do puntíku. Z rychlého a agresivního forčeku jsme hned obdrželi první branku. To bylo přesně to, jak jsme začít nechtěli. Domácí na nás vlétli a bylo pro nás v podstatě super, že jsme z první třetiny odešli s remízou 1:1, protože domácí byli výrazně aktivnější. Obraz hry se moc nezměnil ani ve druhé třetině. Byl to trošku bláznivý zápas, dostali jsme gól v přesilovce, pak v oslabení a domácí odskočili. Musím říct, že nám pomohl gól z buly na 3:2, kdy jsme se dostali zpátky na dostřel. Druhou třetinu jsme nějak přežili. Myslím, že domácí byli dvě třetiny výrazně lepším týmem. My si do třetí třetiny řekli, že nemáme co ztratit. Pokusili jsme se zjednodušit hru, rychle dávat kotouče z obranného pásma a udělat si dobré vstupy do pásma k soupeři. To se nám podařilo a vstřelili jsme rychlé branky. Tím jsme se dostali na koně a obraz hry se trošku změnil. Jsme samozřejmě šťastní, že jsme utkání vyhráli. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu za třetí třetinu, kdy jsme nesložili zbraně, dali jsme do toho všechno a zápas jsme otočili. Musím ale sportovně uznat, že pro Kladno je to krutý výsledek. Troufnu si tvrdit, že dvě třetiny hrálo skvěle.

FOTOGALERIE

  • Michael Frolík
  • Antonín Melka
  • Antonín Melka
  • Deven Sideroff
  • Eduards Tralmaks
  • Tadeáš Hejda
  • Martin Procházka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU