pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři těsně podlehli Hradci, rozhodl kladenský odchovanec

24. 11. 2023 od Jakub Liška / Foto: Stanislav Souček
Kladeňáci se v páteční večer představili na ledě hradeckého Mountfieldu. Rytíři zaznamenali skvělý úvod do utkání, kdy se radoval Pytlík. Domácí však dokázali skóre za dvě minuty srovnat. Ve druhém dějství ujel do úniku Eberle, jenž se nemýlil. Rytíři v závěru zápasu sice tlačili i ve hře bez brankáře, kýžený úspěch nicméně nepřišel.
2023/2024, Tipsport extraliga, 21. kolo,  pátek 24.11.2023, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
Mountfield HK
Kladno
2:1
1:1, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Perret (Estephan, Jasper), 33. Eberle (Pavlík R.) 6. Pytlík (Frolík, Dotchin). Vyloučení: 3:2Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jordan Perret Landon Bow.

Rozhodčí: Mrkva, Pilný – Axman, Bohuněk
vyloučení3:2
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku20:27
zblokované střely9:18
hity2:3
vhazování30:24
diváci4351
Mountfield HK: Lukáš – Jank, Blain, Kalina, Pavlík F., Pavelka, Freibergs, Marcel – Eberle, Miškář, Pavlík R. – Jasper, Tamáši, Okuliar – Estephan, Lalancette, Perret – Chalupa, Pilař, Šťastný.
Kladno: Bow – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Procházka – Kusý, Pytlík, Sideroff – Frolík, Melka, Jarůšek – Smoleňák, Babka, Strnad – Bláha.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První třetina rozhodně nezačla v poklidném tempu, kdy oba týmy nejprve neuspěly ve svých početních výhodách. Krátce poté dokázal Jaromír Pytlík zkrotit vysoký puk a následně obešel dva bránicí hráče. Nakonec i trochu kostrbatě překonal brankáře Lukáše - 0:1. Za pár vteřin se dožadoval další branky Procházka, rozhodčí s pomocí videa však gól neuznali. Po kombinaci hradeckých hráčů v přesilové hře přišla přihrávka až před odkrytou klec na Perreta, který se nemýlil - 1:1. Pár minut před koncem periody ještě provětral lapačku Lukáše tvrdou ranou ze slotu Dotchin. Kladenská defenziva poté ještě ustála pár horkých chvilek a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Prostřední dějství nabídlo jednoznačně klidnější úvod než třetina první. Do akce dva na jednoho se dostali Rytíři, Strnad našel Babku, který se zjevil sám před Lukášem. Nezamířil však přesně. Chvilku poté musel úřadovat na brankovišti Bow, ten ovšem své betony stačil dostatečně roztáhnout. Po nějaké době prověřili ranami od modré čáry postupně Dotchin s Martenetem, nicméně ani jeden nedokázal rozvlnit síť hradecké svatyně. Gólově neskončila ani skrumáž před brankou domácích, kde se zapojili Frolík s Melkou. Do samostatného úniku na Bowa se dostal kladenský odchovanec v barvách Mountfieldu Eberle, který trefil růžek branky a otočil stav - 2:1.

V prvních minutách závěrečné části Kladno nevyužilo početní výhodu, po jejím vypršení se prokličkoval do zajímavé příležitosti Tralmaks. Nicméně vynikl opět brankář Lukáš. Hosté následně zatlačili Hradec ve vlastním pásmu, vzniklo i několik zajímavých situací, branka však nepadla. Naopak na nebezpečné obkroužení branky musel bleskově reagovat Bow. Ten se musel mít na pozoru i při bočním úniku Pavlíka, hradecký forward ale trefil rameno Bowa. Závěrečný tlak Rytířů bez brankáře bohužel nepomohl a odvážíme si těsnou porážku.

OHLASY TRENÉRŮ

Mountfield HK: Petr Frühauf: Za nás velmi zvláštní zápas, s Kladnem jsou to velmi těžké zápasy. Pohyb soupeře nám dělal obrovské problémy, druhý gól, který nebyl uznaný, nám dost pomohl, protože dvougólové manko by se velmi těžko otáčelo s tím, jak na nás soupeř nastoupil. Využili jsme přesilovou hru, což nám pomohlo, abychom se dostali do zápasu. Soupeř byl ale nepříjemný až do konce, velmi dobře nás napadal, roztahoval hru a měnil rytmus, což nám dělalo problémy. Hlavně jsme se nedokázali udržet v útočném pásmu delší dobu na puku. Na tom musíme do dalšího zápasu zapracovat.

Kladno: Otakar Vejvoda: Měli jsme dobrý pohyb v průběhu celého zápasu. Dostali jsme se do vedení, chvíli jsme mysleli, že i do dvoubrankového. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy jsme měli deset minut velký tlak a vytvořili jsme si tři velké šance, které jsme nedali. Na rozhodující gól máme druhou nahrávku při otočení hry. Ve třetí třetině jsme se snažili jít do brány a do střel, ale nespadlo to tam. Z naší strany to ale nebyl vůbec špatný zápas, rozhodly naše neproměněné šance ve druhé třetině.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Josef Poláček | 23. 11. 2023

Rytíře čeká další těžká venkovní šichta! Podaří se jim vyzrát na Mountfield HK?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU