48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Kladno se v Mladé Boleslavi neprosadilo a zapsalo čtvrtou porážku v řadě

10. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Jan Pavlíček
Rytíři oproti poslednímu zápas vylepšili defenzivní hru, střelecky však vyšli naprázdno a v Mladé Boleslavi prohráli 0:3. Domácí otevřeli skóre zápasu v první třetině díky důrazu do brankoviště a v prostředním dějství svůj náskok navýšili v přesilovce proti třem. Kladno si během utkání vytvořilo několik zajímavých možností, prosadit se ale nedokázalo a nakonec inkasovalo v závěru třetí gól. Prohrálo tak počtvrté v řadě.
2021/2022, Tipsport extraliga, 13. kolo,  neděle 10.10.2021, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
Mladá Boleslav
Kladno
3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 7. Kelemen (Moravec), 22. Kotala (Šťastný, Claireaux), 58. Raška (Claireaux). Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Gašper Krošelj – Landon Bow.

Rozhodčí: Mrkva, Kika – Lučan, Kis
vyloučení5:9
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku34:19
diváci3379
Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc, Moravec, Pláněk, Jánošík, Bernad, Šidlík – Kelemen, Fořt, Šťastný – Lunter, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Raška – Eberle, Bičevskis, Stránský.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Baránek, Nilsen – Kristo, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – O. Bláha, Pitule, Hajný.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno po vysoké porážce z posledního kola rozhodně nezačalo nijak ustrašeně. Hned v úvodu vymyslel pěknou akci Filip, který zadovkou zpoza brány vybídl k zakončení Račuka. Jeho pokus však vytěsnil brankář Krošelj a na druhé straně bruslaři první větší možnost využili. Moravec nahodil puk do zmatku před brankovištěm a clonící Miloš Kelemen pohotově dorazil puk do sítě. Rytíři ještě zkusili trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři, jenže prvotní rozhodnutí rozhodčích platilo – 1:0. V přesilové hře měl pak dobrou možnost ke srovnání stavu Beran, z bezprostřední blízkosti ale mezírku mezi Krošeljovými betony nenašel. Neuspěl ani zkušený Plekanec, který se jen chvíli předtím dostal do úniku.

Start druhé části si Rytíři pořádně zkomplikovali vlastní nedisciplinovaností. Hráli totiž ve třech a přesnou tečí se prosadil Jakub Kotala – 2:0. Kladeňáci se poté tlačili za snížením, skvělý Krošelj ale vychytal Plekance i nadvakrát. Šance však měli i domácí, rovněž Bow ale jejich nápor přestál. Další emoce pak na led přinesla šarvátka mezi domácím Stránským a hostujícím Suchánkem, po níž si oba hráči šli odpočinout na trestnou.

Kladno do třetí třetiny vstouplo zlepšeným pohybem, domácí brankář ale potvrzoval vysokou kvalitu. Po chybě Rytířů v obraně se pak bruslaři dostali ve dvou sami před Bowa, jenže celou situaci překombinovali a stav se neměnil. Úspěchem pak neskončil ani dravý průnik Kousala a poté se hra na delší úsek přerušila. Eberle totiž při souboji s Plekancem vysklil plexisklo vedle střídačky Mladé Boleslavi. Hosté se po vynucené přestávce dál tlačili vpřed a svoji snahu ještě vylepšili odvoláním brankáře, které přišlo už čtyři minuty před sirénou. Nervózní závěr ještě vyvrcholil v ostrý zákrok Baránka a následnou potyčku. Rytíři se tak připravili o možný nápor a ještě jednou inkasovali, když přesilovku využil Adam Raška – 3:0.

OHLASY TRENÉRŮ

Mladá Boleslav: Radim Rulík: Náš nejlepší hráč byl gólman. Můžeme mu děkovat, že jsme to uhráli. Věděli jsme, že Kladno odehrálo výborný zápas v Pardubicích, pak přišel nepovedený zápas doma. Věděli jsme, že po tom výprasku od Plzně se bude chtít zlepšit a obzvlášť tady, protože je to trošku vyhrocené, je to derby. Neodehráli jsme úplně dobrou partii, neměli jsme nasazení, které bychom potřebovali, a díky tomu, že nás držel gólman a Kladno nedalo gól, jsme to uhráli. Nejsme spokojeni s výkonem, který jsme předvedli. Při vší úctě k soupeři si myslím, že na domácím hřišti dokážeme sehrát lepší výkon.

Kladno: David Čermák: Po páteční porážce 1:8 s Plzní jsme sem jeli s velkým respektem. Myslím si, že to bylo vidět i na naší hře, hlavně v první třetině. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Ve třetí třetině jsme měli několik šancí, ale ty jsme nevyužili. Bez gólu se bodovat nedá.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU