48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři oplatili Slavii porážku a jsou jednu výhru od semifinále!

24. 3. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo odvetu na ledě pražské Slavie příkladně a po výhře 4:2 je pouhé jedno vítězství od postupu do semifinále. Rytíři se dostali do vedení díky dvěma přesilovkovým trefám ve druhé třetině. V závěrečném dějství se pak dvakrát prosadil navrátilec do sestavy Patrik Machač a sešívání už jen dokázali snížit. Kladeňáci tak vedou ve čtvrtfinále 3:1 na zápasy a už v pátek na domácím ledě můžou sérii ukončit.
2020/2021, Chance liga,  středa 24.3.2021, 4. čtvrtfinále
Slavia
Kladno
2:4
0:0, 0:2, 2:2

Branky a nahrávky: 52. Buchta (Šmerha, Kuťák), 58. Vlček (Krejčí) - 34. Melka (Snuggerud), 40. Hlava (Jágr, Plekanec), 51. Machač (Kubík), 54. Machač (Guman). Vyloučení: 9:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Souček, Zubzanda - Beneš, Štofa
vyloučení9:5
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku21:51
diváci0
Slavia: Michajlov - Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Říha, Novák, Barák - Doležal, Poletín, Ondráček - Kafka, Vampola, Šmerha - Pšenička, Vlček, Kružík - Kuťák, Šteiner, Brož.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Marosz, Filip - Melka, Pitule, Hlava - Kubík, Machač, Guman.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Ve čtvrtém zápase se emoce oproti předchozímu duelu zase poněkud zklidnily. Kladenská přesilová hra mnoho příležitostí nenabídla a už za vyrovnaného počtu hráčů na ledě se neujala ani možnost Rostislava Marosze, ani dorážka Matyáše Filipa. Za chvíli byl mezi kruhy sám rozjetý Ondřej Machala, jenže ani on Martina Michajlova nepřekonal. Vlastní oslabení pak hosté přestáli i díky dvěma obětavým blokům Matyáše Filipa.

Ve druhé části už se hrálo v o něco vyšším tempu. Zlobila hlavně druhá kladenská formace, za kterou měl asi tři dobré šance Filip. Michajlov ale pokračoval ve skvělém výkonu. Na druhé straně to zkoušel individuálně Tomáš Šmerha, jeho pokus byl však sražen nad. Skóre se tak měnilo až v další přesilovce Rytířů. Antonín Melka se dostal k volnému puku před brankovištěm a šikovně ho zvedl do horního rohu branky – 0:1. Kladno pak v poslední minutě využilo ještě další přesilovku a dostalo se do pohodlnější pozice! Nicolas Hlava byl dostatečně důrazný v předbrankovém prostoru a 29 sekund před sirénou navýšil – 0:2.

Emoce znovu vylétly až ve třetí části. Opět se začalo přitvrzovat, ale Kladno dokázalo i tak přidat třetí zásah! Adam Kubík nastartoval přečíslení a navrátilec Patrik Machač jeho pobídku využil – 0:3. Jenže tento stav neměl dlouhého trvání. Lukáš Buchta si připravil střelu na levém kruhu a ranou na vzdálenější tyč překonal Andreje Košarišťana – 1:3. Kladno ovšem opět vytáhlo žolíka Machače! Ten dostal nabito na pravý kruh a zamířil přesně – 1:4. Slavia ale neřekla poslední slovo. Jaromír Jágr zbytečně fauloval a Filip Vlček využil přesilovku – 2:4. V závěru hráli Kladeňáci ještě výhodu pěti proti třem, ale prosadit se v ní nedokázali. Mrzet je to však nemuselo, vítězství si v klidu pohlídali.

OHLASY TRENÉRŮ

Slavia: Pavel Kolařík: Neměli jsme tak aktivní vstup do zápasu jako minule a neměli jsme ani takový pohyb. Třetina skončila 0:0. Druhá se nám vůbec nepovedla a soupeř bohužel odskočil o dva góly. Ve třetí třetině jsme to trochu otevřeli a za každou cenu jsme chtěli dát gól. Bohužel jsme dostali na 0:3 a až potom jsme dvakrát skórovali. Dnes to bohužel nestačilo. Série pro nás ale nekončí, jedeme se o to na Kladno porvat.

Kladno: Jiří Burger: Určitě jsme do utkání chtěli vstoupit lépe než včera, což se nám podařilo. Ve druhé třetině jsme hráli nejlepší úsek zápasu. Vytvořili jsme si víc šancí, asi i víc než jen na dva góly. Ve třetí třetině, když jsme vedli, jsme se trošičku zatáhli a výsledek jsme ubránili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU